2018-12-18 17:38


DODON vrea să schimbe STEAGUL: “Să fie roșu cu cap de bour!”. Vezi ce propunere alternativă au liberalii de peste Prut

 |  19:07
DODON vrea să schimbe STEAGUL: “Să fie roșu cu cap de bour!”. Vezi ce propunere alternativă au liberalii de peste Prut

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat joi că va propune o iniţiativă privind aprobarea prin lege a drapelului roşu cu cap de bour, care era steagul Principatului Moldovei, drept drapelul „moldoveniştilor”, în locul actualului tricolor, care seamănă cu drapelul României.

Igor Dodon a făcut acest anunţ cu ocazia acordării a cinci distincţii „Bogdan Întemeietorul”, scrie site-ul Deschide.md, preluat de Mediafax.

Ordinul "Bogdan Întemeietorul" a fost instituit în decembrie 2008 de către guvernarea comunistă cu scopul de a fi conferit pentru merite remarcabile în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii moldoveneşti.

"Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial. Este o dată istorică. Vin cu iniţiativa ca în ziua de 2 februarie să fie decorate personalităţi care au contribuit la statalitatea ţării noastre. Vin cu o propunere ca societatea civilă şi mediul academic să examineze două iniţiative: ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale. O variantă a denumirii ar fi: Ziua Statalităţii Ţării Moldovei. A doua iniţiativă este aprobarea prin lege a drapelului istoric al Ţării Moldovei: drapelul roşu cu cap de bour", a declarat preşedintele moldovean Igor Dodon, în cadrul ceremoniei.

GHIMPU: „Eu propun drepel roșu cu capul lui Dodon!”

 

În replică, liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, a propus pe pagina sa de Facebook ca acel cap de bou de pe drapel să fie înlocuit cu capul lui Dodon. "Dodon propune «drapel roşu cu cap de bou», iar eu propun drapel roşu cu capul lui Dodon...", scrie Ghimpu pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.

Totodată, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului moldovean, a subliniat că şeful statului are dreptul la iniţiativă legislativă, iar decizia finală aparţine Parlamentului.

"Într-un final Parlamentul decide. Eu consider că sunt mai multe probleme serioase, decât zile naţionale şi drapele ale RM. Parlamentul trebuie să se expună procedural, aşa cum este cazul. Este prematur să venim cu comentarii până să fie votat în Parlament", a declarat Andrian Candu.

La rândul său, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a subliniat că ţara sa are prea multe sărbători naţionale, iar Guvernul va avea grijă să le optimizeze.

"Cu părere de rău Guvernul nu este pe acceaşi lungime de undă cu şeful statului. Avem prea multe sărbători. Ne vom gândi serios la optimizarea numărului de sărbători", a subliniat Pavel Filip, citat de Unimedia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-02

TAGURI: igor dodon, mihai ghimpu, steagul moldovei, cap de bour, andrian candu, pavel filip
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
02 Feb 2017

ASTIA TOTI AU CAPETE DE BOU BALTAT........................DE AIA SE EXCITA LA ROSU.....CA LA CORIDA SPANIOLA..............OLEEEEEEE..............TORRRROOOOOOO...................UITE O CARPA ROSIE.....VINO SA DAI CU COARNELE...............DODON SE CREDE DON QUIJOTE..........SA-SI CAUTE O MOARA DE VANT
Random imageUltimele stiri


loading...