2019-01-16 19:11


UPDATE. Doi morţi şi sute de răniţi după ce un CUTREMUR catastrofal a zguduit Turcia şi Grecia

 |  10:01
UPDATE. Doi morţi şi sute de răniţi după ce un CUTREMUR catastrofal a zguduit Turcia şi Grecia

Un seism puternic, cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter, a zguduit vineri dimineaţă mai multe oraşe turistice din zona Mării Egee. Din ultimele informaţii, două persoane au murit, iar alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite. Dintre răniţi, cel puţin 120 sunt de pe insula Kos, iar 70 din Turcia. Potrivit autorităţilor turce, cutremurul a fost urmat de peste 20 de replici, iar acestea ar putea continua.

UPDATE 10.23 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români după cutremurul ce a avut loc vineri dimineață.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Grecia sunt un turc şi un suedez, au anunţat autorităţile elene, fără a le divulga identităţile.

Centrul vechi al insulei Kos, care abundă de baruri şi terase, arăta vineri dimineaţă ca după război, cu pietre şi sticlă căzute pe străzi. Numeroase hoteluri au fost avariate, astfel că sute de turişti au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea afară, scrie news.ro.

Foarte aproape de Bodrum. Seismul a declanşat şi un mini-tsunami

Epicentrul a fost la 10 kilometri sud de staţiunea Bodrum şi la 16 kilometri nord-est de Kos. Seismul a produs valuri seismice de mici dimensiuni. Imagini arată zone de pe insula Kos unde apa a adus crengi de copaci şi noroi. De asemenea, în cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni, relatează postul de televiziune NTV.  Autorităţile elene au trimis elicoptere pentru a transporta răniţii la spitale de pe insula Rhodos, relatează Haaretz.

Panică maximă

Mai mulţi turişti şi-au petrecut noaptea în afara hotelului lor, pe plaja Lambi de pe insula Kos, relatează Associated Press. Lauren Duffy, o studentă britanici în vârstă de 20 de ani, a fost evacuată împreună cu mama şi sora ei de la hotelul Atlantis, unde numeroase geamuri s-au spart din cauza cutremurului. “Dormeam, în camera noastră de hotel, când am fost treziţi de o zguduitură foarte violentă şi ţipam cu toţii şi ni s-a spus să evacuăm hotelul”, a povestit ea.

“Predispoziţie”

Grecia şi Turcia se află într-o zonă predispusă la seisme. Peste 600 de oameni au murit în octombrie 2011, în provincia Van din estul Turciei, în urma unui seism cu magnitudinea 7,2. În 1999, două cutremure au provocat moartea a 20.000 de oameni în nord-vestul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-21

TAGURI: cutremur, turcia, grecia, insula kos, morti, raniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...