2018-11-16 20:12


Donald Tusk anunță DATA unui ACORD privind Brexitul

 |  23:01
Donald Tusk anunță DATA unui ACORD privind Brexitul

Un acord cu Marea Britanie privind cele trei dosare prioritare ale Brexitului este posibil până la summitul UE din decembrie, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit Agerpres.

„Posibil să avem progrese suficiente (privind cele trei dosare prioritare) în negocierile asupra Brexitului la Consiliul European din decembrie”, a scris Donald Tusk pe Twitter după o întrevedere la Bruxelles cu premierul britanic Theresa May. 

„Însă aceasta rămâne o provocare uriașă. Trebuie să vedem progrese din partea Marii Britanii în următoarele zece zile asupra tuturor subiectelor, inclusiv asupra Irlandei”, a insistat Tusk.

Termenul de zece zile coincide cu o întrevedere, pe 4 decembrie, la Bruxelles, între premierul britanic Theresa May și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Liderii celor 27 de țări care rămân în UE după Brexit vor obținerea de progrese în trei domenii — drepturile cetățenilor, o soluție financiară și problema graniței irlandeze — înainte de a da „undă verde” trecerii la negocieri comerciale.

Întâlnirea de vineri de la Bruxelles între președintele Consiliului European și șefa guvernului britanic survine la o săptămână după ce Tusk i-a cerut Theresei May să-și prezinte proiectele până la începutul lunii decembrie dacă dorește să obțină până la Crăciun '„undă verde” pentru deschiderea de tratative comerciale post-Brexit.

După discuția de vineri cu Donald Tusk, Theresa May a făcut referire la o „atmosferă foarte pozitivă”.

„Există încă probleme asupra diferitelor subiecte pe care le negociem și care trebuie rezolvate, însă a existat o atmosferă foarte pozitivă în cadrul discuțiilor și sentimentul sincer este că vrem să mergem înainte împreună”, a declarat Theresa May pentru jurnaliști la plecarea de Bruxelles, unde a participat la summitul Parteneriatului Estic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-24

TAGURI: marea britanie, donald tusk, brexit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
27 Noi 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Random imageUltimele stiri


loading...