2018-11-17 00:27


Dreapta franceză își alege candidatul pentru prezidențiale

 |  11:49
Dreapta franceză își alege candidatul pentru prezidențiale

Dreapta franceză îşi alege candidatul duminică pentru alegerile prezidenţiale din 2017, favorit fiind Francois Fillon, aflat în competiţie cu un alt fost premier, Alain Juppe, relatează AFP. Birourile de vot au fost deschise la ora 7,00 GMT şi francezii au timp până la ora 18,00 GMT să participe la aceste alegeri primare organizate pentru prima dată de către dreapta.

Fillon (62 de ani), partizanul unei terapii şoc pentru dezetatizarea Franţei, este foarte liberal în materie de economie şi afişează un program conservator în problemele societăţii. Juppe (71 de ani), mai moderat, pledează pentru ''reforme profunde'', dar ''fără brutalitate''. Circa 4,3 milioane de persoane au participat duminica trecută la primul tur al alegerilor primare şi peste 8 milioane de telespectatori au urmărit ultima dezbatere televizată dintre Fillon şi Juppe joi seara.

Miza este una majoră. Faţă de o stângă mai divizată ca niciodată, cel care va reprezenta dreapta are mari şanse să intre peste şase luni în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu candidata extremei drepte Marine Le Pen. Potrivit sondajelor, candidatul dreptei o va învinge pe dna Le Pen, conform Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-27

TAGURI: dreapta franceza, alegeri prezidentiale, franta, alain juppe, francois fillon
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...