2019-04-24 15:11


Edward Snowden: Agenţii NSA au cooperat cu agenţii statelor occidentale

 |  14:47
Edward Snowden: Agenţii NSA au cooperat cu agenţii statelor occidentale

Fostul consultant NSA Edward Snowden a afirmat într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Der Spiegel că ţările occidentale care s-au arătat revoltate de spionajul practicat de Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA), cooperează de fapt cu această agenţie de mult timp.

Agenţii NSA "lucrează mână în mână cu germanii şi cu agenţi din marea parte a celorlalte state occidentale", a susţinut Edward Snowden într-un interviu realizat de expertul american în criptografie Jacob Appelbaum şi de realizatoarea de documentare Laura Poitras.

Spre exemplu, în ceea ce priveşte colaborarea dintre NSA şi serviciile de informaţii germane, Snowden a precizat că americanii le oferă germanilor "instrumentele de analiză" necesare pentru informaţiile ce provin de regiuni precum Orientul Mijlociu.

Parteneriatul dintre NSA şi celelalte ţări este conceput în aşa fel încât "să-i protejeze pe liderii politici de indignarea publică" dacă "modul în care aceştia încalcă dreptul la viaţă privată (al tuturor cetăţenilor) este făcut public".

Snowden este în continuare blocat, după două săptămâni, în zona de tranzit a aeroportului din Moscova şi a solicitat azil politic în 21 de ţări, fiind refuzat în marea majoritate a cazurilor. Trei ţări latino-americane, Venezuela, Nicaragua şi Bolivia s-au declarat gata să-l accepte. Există însă numeroase incertitudini cu privire la modul în care Snowden, urmărit pentru spionaj de către autorităţile americane, ar putea ajunge într-una din aceste ţări.

Informaţiile pe care Edward Snowden le-a făcut publice, cu privire la faptul că NSA spionează aliaţii europeni ai SUA, au fost primite cu indignare de liderii politici occidentali, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07
Citeste si:
Venezuela: Nicolas Maduro îi acordă azil lui Edward Snowden
Preşedintele Boliviei, refuzat la aterizare. Scandalul Snowden amplifică suspiciunile
Julian Assange: Edward Snowden nu poate fi abandonat
Polonia refuză să-i acorde azil lui Edward Snowden
Snowden cere azil politic în Rusia
Edward Snowden: Lista cu misiunile diplomatice din SUA spionate de serviciile secrete americane
Edward Snowden rămâne în Rusia. Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să îi "autorizeze" transferul
Nicolas Maduro: Venezuela i-ar acorda cu siguranţă azil politic lui Snowden
Serghei Lavrov: Snowden are dreptul să plece din Rusia oriunde vrea

TAGURI: edward, snowden, NSA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG