2019-01-16 21:22


Edward Snowden nu a avut acces la informaţii top secret

 |  11:00
Edward Snowden nu a avut acces la informaţii top secret

Edward Snowden, fostul consultant al CIA care a deconspirat un vast program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, Edward Snowden, nu a avut acces la datele cele mai sensibile, clasificate sau top secret, au declarat luni surse din cadrul acestor servicii pentru postul CNN, citat de agenţia EFE.

Administraţia americană analizează în prezent toate informaţiile la care ar fi putut avea acces Snowden, iar evaluarea realizată până acum arată că acesta nu a intrat în posesia informaţiilor din categoria celor extrem de confidenţiale.

Edward Snowden ştia însă că o parte semnificativă a datelor secrete este concentrată într-o singură parte a sistemului de spionaj electronic al Agenţiei Naţionale de Securitate-NSA şi a profitat de acest lucru, precizează sursele.

Edward Snowden a sosit în Hong Kong pe data de 20 mai. Acolo a acordat interviuri publicaţiilor The Guardian şi Washington Post, oferind detalii despre sistemul de spionaj electronic al SUA. Deşi autorităţile de la Washington au emis un mandat de arestare pe numele său şi i-au revocat paşaportul, el a reuşit să se îmbarce pe data de 23 iunie într-un avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova. De atunci, a rămas în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo. Cu o săptămână în urmă el a cerut azil temporar autorităţilor ruse şi acum aşteaptă răspunsul acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23
Citeste si:
Pierderile SUA cauzate de Edward Snowden pot creşte. Fostul spion NSA mai are de detonat documente
Edward Snowden: Agenţii NSA au cooperat cu agenţii statelor occidentale
Edward Snowden: Lista cu misiunile diplomatice din SUA spionate de serviciile secrete americane
UPDATE. Snowden: Londra este mai 'rea' decât Washingtonul

TAGURI: edward, snowden, informatii, secrete, clasificate, acces
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...