2018-11-16 11:50


Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta premierului de face parte din guvernul interimar

 |  11:43
Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta premierului de face parte din guvernul interimar

Mişcarea Fraţilor Musulmani din Egipt, din care face parte şi preşedintele Mohamed Morsi înlăturat de la putere de armată, a refuzat miercuri oferta de a face parte din guvernul interimar al premierului desemnat Hazem al-Beblawi, relatează AFP.

'Nu pactizăm cu puciştii. Respingem tot ce rezultă din această lovitură de stat militară', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Fraţilor Musulmani, Tareq al-Morsi.

În noaptea de marţi spre miercuri, un purtător de cuvânt al preşedinţiei egiptene a declarat că premierul desemnat, Hazem al-Beblawi, va oferi câteva posturi în guvern Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), ramura politică a Fraţilor Musulmani din Egipt.

Anterior, PLJ a respins şi 'declaraţia constituţională' ce îl învesteşte pe preşedintele interimar cu prerogative extinse şi stabileşte o foaie de parcurs în vederea viitoarelor alegeri.

După violenţele de luni din faţa cazărmii unde este deţinut Mohamed Morsi, soldate cu 51 de morţi, Fraţii Musulmani au chemat populaţia să se 'revolte' împotriva celor care au preluat puterea, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: egipt, fratii, musulmani, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...