2019-01-22 06:27


Egipt: Incidente armate, soldate cu 15 morţi

 |  10:00
Egipt: Incidente armate, soldate cu 15 morţi

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa, luni dimineaţă, în incidentele ce au avut loc în zona unităţii militare unde este deţinut fostul preşedinte Mohamed Morsi, conform unor surse medicale. Armata egipteană a anunţat că în zorii zilei cazarma sa a fost atacată, în timp ce Fraţii Musulmani susţin că armata este cea care a deschis focul împotriva simpatizanţilor acestei mişcări prezenţi în acel loc, transmite agenţia Reuters citând televiziunea de stat egipteană.

Potrivit anunţului Gărzii Republicane, 'un grup terorist' a atacat această unitate militară, un soldat fiind ucis şi alţi 40 răniţi. De asemenea, armata precizează că cinci dintre atacatori şi-au pierdut viaţa.

În schimb, mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul preşedinte Mohamed Morsi, înlăturat săptămâna trecută de la putere de armată, afirmă că 34 dintre simpatizanţii ei care manifestau în faţa cazărmii au fost ucişi după ce armata a deschis focul asupra lor.

Într-o primă reacţie după aceste incidente, partidul islamist ultra-conservator Nour, care a sprijinit acţiunea armatei împotriva lui Morsi, a anunţat că se retrage de la negocierile pentru formarea unui guvern interimar, în semn de protest faţă de ceea de a numit 'masacrul Gărzii Republicane', transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08
Citeste si:
Egipt: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor
Violenţele stau să erupă în Egipt. Protestatarii pro şi anti-Morsi se pregătesc să ocupe străzile
Împuşcături pe străzile din Cairo. Fraţii Musulmani denunţă "lovitura de stat" orchestrată de armata egipteană
Egiptul, sub cravaşă militară. Judecătorul Adly Mansour a preluat interimatul la Cairo

TAGURI: egipt, fratii, musulmani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...