2019-05-23 23:11


Egipt: Mohamed Morsi cere armatei să-şi retragă ultimatumul

 |  07:01
Egipt: Mohamed Morsi cere armatei să-şi retragă ultimatumul

Mohamed Morsi a reafirmat marţi seară "legitimitatea sa constituţională" şi a cerut armatei să îşi retragă ultimatumul pe care acesta i l-a dat cerând "să îndeplinească cerinţele poporului", care manifestează pentru demisia sa înainte de miercuri seară, anunţă AFP.

"Preşedintele Mohamed Morsi reafirmă legitimitatea sa constituţională, refuză orice tentativă de a se trece peste aceasta, cheamă forţele armate să îşi retragă avertismentul şi refuză orice dictat" fie din interiorul Egiptului, fie din străinătate, a scris el pe contul său oficial de Twitter.

Morsi a respins încă luni seară cererea conduceri armatei egiptene, comparată de simpatizanţii săi cu o lovitură de stat pentru a-l obliga să plece.

Preşedintele s-a întâlnit marţi cu ministrul apărării şi şef al armatei, Abdel Fatah al-Sisi. Până la această oră, nu se ştie care au fost subiectele abordate în cursul întrevederii ce a debutat în cursul dimineţii şi care continua la orele serii.

Opoziţia egipteană a salutat ultimatumul, considerându-l un sprijin puternic pentru cerinţa sa ca Morsi să abandoneze puterea, acuzat că doreşte să instaureze un regim autoritar în folosul Fraţilor Musulmani, mişcare din rândul căreia provine.

La rândul lor, simpatizanţii lui Morsi insistă asupra "legitimităţii" primului preşedinte democratic ales din istoria ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: Mohamed, Morsi, armata, Egipt, ultimatum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG