2018-11-21 04:00


Egipt: S-a dispus arestarea liderului Fraţilor Musulmani

 |  15:47
Egipt: S-a dispus arestarea liderului Fraţilor Musulmani

Liderul Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost acuzat de instigare la violenţă în timpul demonstraţiei de luni din faţa cazărmii unde este încarcerat fostul preşedinte Mohamed Morsi. Justiţia din Egipt a dispus miercuri arestarea lui, după ce incidentele din timpul demonstraţiei de luni s-au soldat cu moartea a 55 de persoane, relatează agenţia locală Mena, citată de Reuters.

De asemenea, s-a dispus şi arestarea altor responsabili ai mişcării Fraţilor Musulmani, printre care se numără adjunctul lui Badie, Mahmoud Ezzat şi încă doi lideri, Essam El-Erian şi Mohamed El-Beltagi.

După ce preşedintele Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraţilor Musulmani, a fost înlăturat miercurea trecută de la putere de către armată, o sursă de securitate a declarat că Mohamed Badie a fost arestat, dar el şi-a făcut vineri apariţia printre susţinătorii fostului preşedinte, cerându-le să rămână în stradă până când acesta va fi reinstalat la putere.

Mii de simpatizanţi ai lui Morsi continuau miercuri să demonstreze lângă o moschee din Cairo. Potrivit unui reprezentant al Fraţilor Musulmani, unii dintre liderii a căror arestare a fost cerută de justiţie sunt în prezent printre aceşti manifestanţi, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10
Citeste si:
Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta premierului de face parte din guvernul interimar
Armata egipteană: Nu am ucis copii
Egipt: Incidente armate, soldate cu 15 morţi
Egipt: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

TAGURI: egipt, fratii, musulmani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...