2019-01-23 10:05


Elevelor musulmane NU li se permite să chiulească de la orele de înot

 |  15:20
Elevelor musulmane NU li se permite să chiulească de la orele de înot

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins plângerea înaintată de o familie elvețiană de origine turcă, parintii a doua fiice de 7 si 9 ani refuzand sa-si lase copilele la orele de inot de la scoala, din motive religioase.

Fermitatea autorităților publice de a le obliga pe fete să participe la cursuri de înot este, în mod cert, 'o ingerință în libertatea de religie' a familiilor respective, însă această ingerință se justifică în numele 'interesului copiilor la o școlarizare completă, care să permită o integrare socială reușită conform moravurilor și cutumelor locale', ceea ce 'primează' asupra voinței părinților, arată CEDO în decizia sa, citeaza Agerpres.

Un cuplu din Basel, cu dublă cetățenie, turcă și elvețiană, primise o amendă de aproape 1.300 de euro pentru că refuzase, în numele convingerilor religioase, să le permită celor două fiice, de 7, respectiv 9 ani, să meargă la piscină în cadrul orelor de școală. Regulamentele prevăd posibile scutiri din motive religioase, însă numai începând de la vârsta pubertății.

CEDO considera ca "interesul cursurilor de natație nu se limitează la a învăța să înoți, ci constă mai ales în faptul de a practica această activitate în comun cu toți ceilalți elevi, fără nicio excepție provenită din originea copiilor sau din convingerile religioase sau filosofice ale părinților lor".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: eleve musulmane, cedo, religie, inot, piscina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...