2018-12-12 10:39


Erdogan cere UE un răspuns privind aderarea

 |  08:34
Erdogan cere UE un răspuns privind aderarea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Uniunii Europene să se pronunțe în mod clar pentru sau împotriva aderării Turciei la blocul comunitar european, afirmând că este "finalul jocului" într-un discurs rostit în fața Parlamentului la Ankara, relatează AFP.

'Am ajuns la finalul jocului', a afirmat președintele turc la deschiderea sesiunii parlamentare.

'Nu există niciun obstacol pentru ca Turcia să devină o țară membră dacă UE dorește acest lucru, suntem pregătiți pentru aceasta', a spus președintele turc. 'Depinde de ei să vadă dacă doresc să continue cu sau fără Turcia', a adăugat el.

'Faptul că ne lasă în fața ușii de 53 de ani arată intențiile lor față de noi', a apreciat președintele turc, cerând țărilor membre UE să-și precizeze intențiile.

În contextul în care procesul de aderare la UE a fost inițiat la începutul anilor '60 și negocierile au început formal în 2005, 'atitudinea Europei este aceea a cuiva care nu dorește să-și onoreze promisiunea făcută Turciei', a subliniat președintele turc.

'Turcia și-a respectat întotdeauna angajamentele față de Europa', a subliniat Erdogan, care a amintit că obligativitatea vizelor impusă cetățenilor turci care doresc să se deplaseze în UE urmează să fie ridicată în octombrie, o 'lună care va fi foarte importantă' pentru relațiile Turciei cu europenii, a precizat președintele turc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-02

TAGURI: erdogan, ue, aderare, turcia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PISARE PE ISTORIE
02 Oct 2016

BRAVO ANGELICA . TURCALETI 900 DE ANI NU A AJUNS CU RAZBOAIE IN INIMA EUROPEI . ACUM TURCALETI VA MIRLESTE PE TOTI CIND VOR VENI 80 MILIOANE , PLUS TOATE TARILE MAGREBIIENE SI NEAMURILE LOR INCA 500 MILIOANE DE TIGANI . IN 20 ANI VA DESFINTEAZA . VA FACE HAREM IN BUNDESTANG SI PAROHIILE VOASTRE . SI CIND TE GINDESTI CA I-AI AJUTAT IN RAZBOAIELE LOR SI IN 1913 - 1914 SI ALTELE .
Random imageUltimele stiri


loading...