2018-12-17 03:26


Este vorba despre o "revoluţie"? Mass-media lumii, cu ochii pe Bucureşti

 |  19:38
Este vorba despre o "revoluţie"? Mass-media lumii, cu ochii pe Bucureşti

Presa străină urmăreşte protestele de la Bucureşti şi acordă spaţii importante situaţiei răniţilor, bilanţului victimelor incendiului de la clubul Colectiv, anchetelor şi situaţiei politice din ţară, întrebându-se inclusiv dacă este vorba despre o "revoluţie".

BBC scrie că răniţi au fost transportaţi duminică seara cu un avion NATO către spitale din Marea Britanie şi Norvegia şi precizează că patru răniţi au murit duminică şi alţi nouă sâmbătă.

Postul german DEUTSCHE WELLE aminteşte că incendiul a declanşat proteste antiguvernamentale care denunţă corupţia, în urma cărora premierul Ponta- care este vizat de acuzaţii de corupţie - a demisionat împreună cu Guvernul miercuri, dar şi primarul Sectorului 4 C.P. Piedone, care s-a declarat "vinovat moral" de producerea dramei.

Site-ul francez 20MINUTES.FR se întreabă în titlul unui amplu material, realizat împreună cu AFP, dacă "România este pe care să facă o revoluţie?", comentând că incendiul de acum zece zile a constituit "picătura care a umplut paharul" şi că, după demisia lui Ponta, protestatarii vor o "reformare în profunzime a clasei politice".

REUTERS scrie că Iohannis a stat 20 de minute printre cei aproximativ 1.000 de protestatari prezenţi duminică în Piaţa Universităţii, notând că numărul acestora a scăzut în weekend.

"Opération Mani pulite à la roumaine", titrează Andrada Noaghiu într-un material publicat în ediţia de luni a ziarului Le Parisien, la rubrica "Fapt divers", în care prezintă ancheta de corupţie care-l vizează pe Ponta, dar şi pe cea care vizează Apa Nova, pentru evaziune fiscală.

Postul RFI, dar şi AFP scriu despre faptul că presa română acuză autorităţile că au întârziat procedurile de transferare a unei părţi a răniţilor în spitale din străinătate, după creşterea bilanţului tragediei în weekend.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: proteste, bucuresti, presa, straina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...