2019-01-17 13:10


Eurodeputată bulgară: MCV a dat rezultate bune, dar acum este într-un blocaj

 |  11:47
Eurodeputată bulgară: MCV a dat rezultate bune, dar acum este într-un blocaj

Eurodeputata bulgară Iliana Iotova a declarat că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), introdus la aderarea Bulgariei și României la UE pentru monitorizarea reformei justiției și a combaterii corupției, a dat rezultate bune, dar acum este într-un blocaj, transmite BTA, citat de Agerpres.

Într-un interviu publicat luni de Sega, Iliana Iotova a precizat că în Bulgaria rezultatele așteptate de la MCV nu sunt cele dorite, iar rapoartele elaborate de Comisia Europeană în cadrul acestui mecanism sunt adesea folosite în Bulgaria și România pentru dispute politice.

''Faptul că jurnaliștii și publicul sunt mai puțin interesați ca niciodată de aceste rapoarte este un indiciu. La primirea unui raport în cadrul MCV, fiecare guvern elaborează un plan sau măsuri care sunt popularizate pe larg pentru o perioadă scurtă, după care nimeni nu mai urmărește ce se întâmplă. La opt ani de la aderare, Bulgaria trebuie să-și rezolve singură problemele evidențiate de Comisia Europeană. Problema luptei contra corupției și criminalității organizate și cea a reformei judiciare nu pot fi soluționate cu rapoarte și observații'', a afirmat eurodeputata bulgară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: eurodeputata, bulgara, mcv, da, rezultat, bun, acum, este, blocaj, reforma, justitie, combatere, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...