2019-02-21 07:53


Evadare în masă dintr-un penitenciar

 |  08:49
Evadare în masă dintr-un penitenciar

Un gardian a fost ucis în urma unui raid al rebelilor musulmani asupra unui PENITENCIAR din localitatea filipineză Kidapawan. Atacul, foarte bine regizat, a dus la EVADAREA a 150 de DEŢINUŢI din închisoarea Provincial Cotabato, aflată la aproape 1000 de kilometri de metropola Manila.

Rebelii au tăiat curentul în curtea PENITENCIARULUI, care are în evidenţă 1.500 de DEŢINUŢI. Atacantorii au început să tragă pe coridoare şi au schimbat numeroase focuri cu gardienii înschisorii, conflict care a durat aproximativ două ore. ”A fost un raid plănuit în detaliu. Am iniţiat o operaţiune de capturare”, a declarat poliţistul Peter Bongat. Până la aceată oră autorităţile filipineze au capturat doar patru DEŢINUŢI evadaţi din Kidapawan.

Atacatorii înarmaţi de la PENITENCIAR sunt presupuşi membri ai Frontului de Eliberare Islamică Moro (MILF), care a semnat în urmă cu trei ani un acord de pace cu executivul de la Manila. Aceştia au vizat în special două celule în timpul operaţiunii, unde erau găzduiţi presupuşi rebeli musulmani, informează news.ro.

Luptătorii Bangsamoro pentru Libertate Islamică reprezintă o facţiune a insurgenţei musulmane, care s-a rupt în urmă cu nouă ani de gruparea MILF în urma unei dispute cu privire la acceptarea autonomiei pentru musulmanii din regiunea Mindanao în loc de continuarea luptei pentru independenţă faţă de Manila.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-04

TAGURI: penitenciar, evadare, detinuti, musulmani, rebeli
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...