2019-01-17 20:03


Eveniment istoric în familia regală britanică. 103 salve de tun la Londra pentru naşterea Micului Prinţ

 |  17:48
Eveniment istoric în familia regală britanică. 103 salve de tun la Londra pentru naşterea Micului Prinţ

Kate Middleton, ducesă de Cambridge, a născut luni după-amiază un băiat la maternitatea St.Mary din Londra, al treilea în ordinea succesiunii la Tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a făcut cunoscut Palatul Buckingham, sub privirea nerăbdătoare a întregii lumii. Evenimentul a declanşat o avalanşă de mesaje de felicitare de pe tot globul.

Vestea naşterii 'bebeluşului regal', încă fără nume, însă cunoscut cu titlul de prinţ de Cambridge, s-a răspândit pe reţelele de socializare şi a fost primită cu o furtună de aplauze din partea a sute de britanici şi turişti aflaţi în faţa gardului masiv al reşedinţei familiei regale. Marţi, festivităţile au continuat cu tragerea a 103 salve de tun în prinţului, 62 din Turnul Londrei şi 41 din Green Park.

Noul născut ar putea vizita România

'Mama, tatăl şi fiul lor erau cu toţii bine în această dimineaţă', a anunţat marţi secretariatul de presă al cuplului princiar, de la Palatul Kensington, scrie Agerpres. 'Nu putem fi mai fericiţi', a declarat prinţul William după ce, ca un tătic modern, a asistat la naşterea fiului său, notează Agerpres. Serviciile regale şi-au dat peste cap planurile în ultimul moment. Regina Elisabeta a II-a, ducele de Edinburgh (străbunici), prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, prinţul Harry (fratele lui William), precum şi familia Middleton, printre care Carole şi Michael, bunici din partea mamei, 'au fost anunţaţi şi sunt încântaţi de veste'.  Prenumele bebeluşului va fi anunţat în câteva zile. Cascada Niagara şi turnul CN din Toronto au fost marţi seara iluminate în albastru, în onoarea băieţelului regal. În ordinea succesiunii 'bebeluşul regal' este 'viitorul suveran al Canadei', a afirmat, primul ministru canadian Stephen Harper. Marţi, la Bucureşti, ministrul britanic pentru Energie şi Schimbări Climatice, Edward Davey, a declarat, potrivit Mediafax, că Prinţul Charles este bucuros de naşterea nepotului său, subliniind că rămâne de văzut dacă noul prinţ regal va fi adus în România, de către bunicul său, în vacanţă. Oficialul britanic s-a declarat uimit şi încântat de interesul şi entuziasmul românilor pentru naşterea noului prinţ, mulţumindu-le pentru gestul lor. De asemenea, ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, a afirmat că a primit deja foarte multe mesaje de felicitări şi sprijin pe Twitter din partea românilor.

Ediţii speciale în presa britanică

Presa britanică a marcat evenimentul prin ediţii speciale. Cotidianul The Sun şi-a schimbat marţi titlul în The Son, salutând naşterea ''bebeluşului regal''. Daily Telegraph, Daily Star şi Daily Express au avut pe prima pagină un impozant ''It's a Boy'', împreună cu fotografia noii mămici. ''Afecţiunea noastră pentru monarhie nu este necondiţionată, dar, dacă ea este recompensată cu mândrie, datorie şi o notă de umor, atunci ea este aproape fără limită'', scrie publicaţia Times, în opinia căruia ''copilul va avea multe de învăţat de la străbunica sa'', Regina Elisabeta a II-a. La rândul său, The Guardian a felicitat familia regală şi şi-a exprimat urările sale cu ocazia minunatului eveniment, însă a avertizat că „steaua sa nu este atât de bună”. Prinţul merge pe urmele tatălui şi ale defunctei sale bunici Lady Diana, toţi născuţi în zodia Racului, fapt ce arată că va fi un lider puternic, spun astrologii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23
Citeste si:
Cascada Niagara luminată în albastru cu ocazia naşterii bebeluşului regal
UPDATE. Bebeluşul regal s-a născut! Kate Middleton a născut un băieţel FOTO
10 lucruri pe care nu le ştiţi despre bebeluşul regal
Bebeluşul regal: Kate a fost internată în maternitate
Portretul robot al bebeluşului regal

TAGURI: prinţ, Buckingham, istoric, Kate, Middleton, Cambridge
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...