2017-01-17 13:09

EXTERNE


EXCLUSIV. Vanghelie, la masă cu Obama şi Netanyahu. Invitat la Washington de o puternică organizaţie israeliană

 |  19:30
EXCLUSIV. Vanghelie, la masă cu Obama şi Netanyahu. Invitat la Washington de o puternică organizaţie israeliană

Preşedintele PSDBucureşti, Marian Vanghelie, se pregăteşte să plece în acest weekend pentru osăptămână în SUA, unde va participa la Conferinţa anuală AIPAC (22-24 mai) -cel mai important for al lobby-ului israelian de peste Ocean. Pesedistulrăspunde astfel invitaţiei primită în luna ianuarie cu ocazia primului său periplupe meleagurile americane.

Marian Vanghelie îşiextinde din nou antenele externe şi va decola la finele acestei săptămâni spreSUA, pe destinaţia biletului de avion pe care scrie Washington D.C. Dacă pânăîn acest an, preşedintele pesediştilor din Capitală nu vizitase tărâmurileamericane, în 2011 o va face de cel puţin două ori. După ce în luna ianuarie aparticipat la Conferinţa primarilor din SUA, Vanghelie a fost invitat acum laevenimentul anual organizat de Comitetul de Afaceri PubliceAmericano-Israeliene. În ianuarie, primarul sectorului 5 s-a întâlnit laWashington cu directorul executiv al Institutului de Leadership mondial pentruAfaceri Publice din AIPAC, Stephen Scheider. Cu această ocazie, a primitinvitaţia pentru luna mai la Conferinţa Anuală AIPAC, unde vor fi peste 10.000de membri ai organizaţiei. AIPAC reprezintă cel mai puternic grup de lobby pro-israeliandin SUA şi se află sub patronajul preşedintelui SUA, Barack Obama, dar şi alpremierului israelian, Benjamin Netanyahu. Pe site-ul AIPAC, organizaţia estedescrisă cu un citat din New York Times, drept cea “mai importantă organizaţie careinfluenţează relaţia Americii cu Israelul”.

Ce face peste Ocean?

“Încerc să conving investitorii de peste Oceansă vină şi în România”, ne-a declarat Marian Vanghelie când l-am întrebat ce vaface peste Ocean. Şi oamenii dinanturajul său spun acelaşi lucru. “Continuă discuţiile cu americanii pediferite proiecte de bussines. Este posibil să discute despre proiectele debussines din Bucureşti, cartierul eco din sectorul 5, pe care îl dezvoltăîmpreună cu Elena Udrea şi Gabriel Oprea. De asemenea, vor fi întâlniri cuorganizaţiile neguvernamentale şi personalităţi din lumea politică americanăinteresate de evoluţia influenţei americane la graniţa NATO”, au precizatsursele citate.“Eu plec în mai din nou în America. E ca şi în gluma cu... Ceface Vanghelie în America? Oriunde te duci dacă şti şi ai capacitatea un pic săcreezi o relaţie interumană rezolvi şi probleme. Că pe fond au spus: noi înAmerica câţi primari au venit... trei primari fuseseră. Se duc primarii, dar săştiţi, faptul că te duci acolo nu înseamnă că nu te primeşte sau te ţine...cred că ai o problemă mare dacă vrei să te duci la Guvernul nostru. Acolo parmai interesaţi pentru faptul că te-ai dus şi că vrei. M-am dus şi cu mai multelucruri, nu neapărat pe un proiect sau..., dar am fost interesat să mă duc. Şiacum mă duc înapoi şi discut şi cu Agenţia Guvernului Federal OPICU... în careaceştia să dea banii pentru societăţile... le dau pentru societăţile loramericane, e pentru Lucky Martin (n.r. - Lockheed Martin), e cea care vindearmament şi care a vrut să vândă şi la noi avioanele F-16. Cu guvernul federal,cu tot ceea ce înseamnă armament, sunt cele mai mari din lume. Şi după cestabilim toată partea de proiectare, ei vin cu viziune cu tot. Pentru că va fiun cartier ecologic, pe sistemul nou....”, a explicat Vanghelie la emisiunea“Naşul” care sunt ţintele pentru vizita sa. După prima lui experienţă în SUA,primarul sectorului 5 a declarat că încearcă să aducă investitori pentruparteneriat public-privat, deoarece este interesat să creeze locuri de muncă.“Mergem şi venim cu experienţă îi învăţăm şi pe primarul general, şi peprimarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cumtrebuiesc cheltuiţi banii”, a precizat preşedintele pesediştilor bucureşteni dece sunt utile vizitele sale în Statele Unite. În delegaţia pentru SUA,Vanghelie va fi însoţit de Cozmin Guşă şi deputatul Georgian Pop.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BRANCOVEANU
17 Mai 2011

iete-teee..... !!! nu mai e nici un comentariu des pre Marean....!!! De ce f ratilor...!!?? Mi se pare ca .....nu mai e curaj!! ?? Te pomenesti ca o sa-l votati la primaria capit alei pe Vanghelie !!?? In orice caz, eu domiciliez in sectorul 5, l-am vota t de fiecare data pe Vang helie si o sa-l votez in continuare. Omul se zbate si face treaba.
ELCONDOR
18 Mai 2011

Si uite-asa, tiganul anal fabet devine jidan si mai ne-poimaie il vezi presed inte al RSI ( REPUBLICA S OCIALISTA ISRAEL )

Adauga un comentariu

Random image