2019-01-22 04:19


FĂRĂ PRECEDENT. Israelul îi ține partea lui Viktor ORBAN și îl atacă dur pe SOROS

 |  22:20
FĂRĂ PRECEDENT. Israelul îi ține partea lui Viktor ORBAN și îl atacă dur pe SOROS

Ministerul de Externe al Israelului a emis un comunicat în care îl denunță pe miliardarul american George Soros, o acțiune ce pare destinată să apropie Israelul de Ungaria înaintea vizitei de săptămâna viitoare la Budapesta a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, relatează luni agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Soros, un evreu născut în Ungaria care și-a cheltuit o mare parte din avere finanțând grupuri pro-democrație și pentru drepturile omului, a fost luat drept țintă în mod repetat de guvernul de dreapta al Ungariei, în special în legătură cu sprijinul său pentru o politică mai deschisă privind imigrația. 

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a sprijinit de asemenea o campanie în care Soros era prezentat ca un inamic al statului. "Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă" - acesta este textul întâlnit pe panouri alături de imaginea finanțatorului în vârstă de 86 de ani, o campanie despre care grupurile evreiești și alții afirmă că alimentează antisemitismul. 

Soros, care se exprimă rareori după atacuri personale la adresa sa, nu a făcut comentarii despre panouri. Dar grupurile evreiești din Ungaria și Human Rights Watch, o organizație finanțată parțial de Soros, au condamnat campania, declarând că "amintește de posterele naziste din timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial". Multe postere au fost vandalizate cu graffiti proferând insulte antisemite, inclusiv cuvintele "evreu împuțit". 

     

Miliardarul, acuzat că finanțează organizații care „defăimează statul Israel”

Ambasadorul Israelului în Ungaria a emis un comunicat în care a denunțat campania, spunând că "evocă amintiri triste și, în același timp, propagă ura și teama", o referire aparentă la rolul Ungariei în deportarea a 500.000 de evrei în timpul Holocaustului. 

Dar la câteva ore după comentariile ambasadorului făcute în weekend, Ministerul de Externe al Israelului a publicat o "clarificare" în care afirmă că Soros este o țintă legitimă pentru critici.        "În niciun caz comunicatul (ambasadorului) nu a fost destinat să delegitimizeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Emmanuel Nahshon, adăugând că Soros finanțează organizații "care defăimează statul Israel și caută să îi nege dreptul la apărare". 

Un purtător de cuvânt al Fundațiilor Societății Deschise ale lui Soros nu a răspuns imediat la solicitarea de a face un comentariu.            


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: viktor orban, soros, netanyahu, israel, atac dur, miliardar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DRACULA PARK
10 Iul 2017

Soros a finantat un cal mort care a pierdut campania la prezidentialele din USA..si a crezut ca poate sa se lupte cu presedintele ales Trump....cum se zice la poker YOU LOST GET OUT BYE BYE
Random imageUltimele stiri

loading...