2018-12-15 06:38


Federica Mogherini: Uniunea Europeană (UE) a dat impresia că sare de la o criză la alta

 |  12:42
Federica Mogherini: Uniunea Europeană (UE) a dat impresia că sare de la o criză la alta

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, a declarat, vineri, că Uniunea Europeană (UE) a dat impresia, până în prezent, că "sare de la o criză la alta", dar, în situația actuală, "managementul de criză nu este de ajuns".

Federica Mogherini a făcut aceste afirmaţii la Bucharest Forum, unde a fost prezentă alături de ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu.

Înaltul Reprezentant al UE a amintit că Tratatul de la Lisabona care a intrat în vigoare în 2009.

"Au fost momente grele pentru Europa, pentru cetățenii noștri și toată lumea a fost atât de preocupată de acea urgență, încât am uitat să explorăm adevăratul potențial al Tratatului", a completat Federica Mogherini.

Aceasta a ţinut să precizeze că UE nu a explorat niciodată abilitățile Tratatului la adevărata valoare.

"Europa a dat mereu impresia că sare de la o criză la alta. Cred că trebuie să realizăm acum că managementul de criză nu este de ajuns. Am avut de-a face cu criza financiară, cu criza datoriilor și amenințări de securitate (...), trebuie să explorăm toate instrumentele noastre, care sunt deja acolo, așteptându-ne să le folosim, să realizăm cât de puternică este uniunea noastră. Trebuie să înțelegem ce funcționează în UE, ce nu funcționează, ce poate funcționa mai bine și ce poate fi schimbat", a subliniat Înaltul Reprezentant al UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: federica mogherini, uniunea, europeana, ue, da, impresie, sare, criza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...