2019-03-23 02:53


Forţele siriene susţinute de SUA se aşteaptă la o bătălie decisivă împotriva Statului Islamic

 |  14:25
Forţele siriene susţinute de SUA se aşteaptă la o bătălie decisivă împotriva Statului Islamic

Forţele siriene susţinute de SUA recapătă controlul asupra ultimului bastion al grupării teroriste Statul Islamic din apropierea graniţei cu Irakul şi se aşteaptă la o ''bătălie decisivă'' duminică, după un avans lent, a declarat în cursul nopţii un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Capturarea Baghouz, un sat din estul Siriei situat pe malul Fluviului Eufrat, ar încheia patru ani de eforturi internaţionale de a-i respinge pe jihadişti, însă gruparea teroristă rămâne o ameninţare, folosind tactici de gherilă şi ocupând în continuare teritorii pustii mai la vest.

Forţele Democrate Siriene (SDF) s-au ciocnit cu jihadişti din SI timp de 18 ore în interiorul Baghouz, după ce au evacuat restul de civili şi şi-au reluat asaltul vineri seară.

"Forţele noastre avansează într-un ritm lent pentru a evita orice fel de probleme în contextul în care SI a minat foarte puternic zona. Mii de mine sunt amplasate de-a lungul drumurilor în această mică porţiune", a declarat Marvan Qamishlo, o oficialitate militară din cadrul SDF care se ocupă de relaţia cu media.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-03

TAGURI: sua, statul islamic, batalie decisiva, forte siriene,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...