2019-01-20 13:06


Fractură între grupările islamiste: Hezbollah vrea război cu Statul Islamic

 |  18:21
Fractură între grupările islamiste: Hezbollah vrea război cu Statul Islamic

Extremiștii sunniți din Statul Islamic (SI) amenință întreaga lume, potrivit radicalilor șiiți din Hezbollah. Mișcarea libaneză se declară gata de luptă pentru a combate terorismul islamist care afectează regiuni întregi din Siria.

Hassan Nasrallah, liderul mișcării teroriste șiite Hezbollah, a lansat un apel la formarea unei uniuni sfinte care să ducă la distrugerea organizației Statul Islamic (SI). „Invit pe toată lumea din Liban și din regiune să își asume responsabilitățile în fața pericolului pe care îl reprezintă SI”, a spus oficialul Hezbollah într-un discurs ținut la Nabatiyé cu ocazia împlinirii a 15 ani de la retragerea forțelor israeliene din Liban. El a adăugat că lupta cu Statul Islamic „este o luptă existențială cu care se confruntă țara și regiunea noastră, iar când este vorba despre o luptă existențială, toate celelalte trec pe planul al doilea”. Nasrallah a apărat participarea Hezbollah la războiul civil din Siria, explicând că jihadismul din Statul Islamic amenință întreaga lume, nu doar Orientul Mijlociu. „Suntem prezenți în multe locuri și vom fi prezenți peste tot în Siria unde prezența noastră este cerută pentru luptă”, a promis Liderul Hezbollah.

Avertisment

Principalul lider al opoziției anti-Hezbollah, fostul premier libanez Saad Hariri, a declarat că discursul lui Hassan Nasrallah a complicat și mai mult situația tensionată din țară. „Apărarea țării, a suveranității și demnității nu ține de responsabilitatea Hezbollahului”. El a adăugat că „statul libanez și instituțiile sale legitime sunt singura noastră opțiune, garanție și salvare”, orice altă alternativă fiind „inacceptabilă, absurdă și sinucigașă”.

Participarea Hezbollah la războiul din Siria a sporit tensiunile confesionale din Liban, informează Agerpres. În vreme ce refugiații sirieni sunt mai degrabă susținători ai liderului de la Damasc, Bashar al-Assad, sunniții din Liban sprijină mișcările de opoziție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: hezbollah, hassan, nasrallah, saadm hariri, siria, statul, islamic, si, siiti, sunniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...