2019-05-20 01:47


Frans Timmermans conduce lista social-democraţilor europeni pentru alegerile europarlamentare din 2019

 |  18:11
Frans Timmermans conduce lista social-democraţilor europeni pentru alegerile europarlamentare din 2019

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) l-a desemnat sâmbătă pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Frans Timmermans a fost desemnat, prin aclamaţii, 'candidatul comun' al familiei social-democrate europene de cei în jur de 1.000 de delegaţi la congresul ce are loc la Lisabona.

Frans Timmermans speră să îi succeadă în funcţie actualului preşedinte al Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, după alegerile care vor avea loc în luna mai.

Cel mai puternic rival al său va fi conservatorul german Manfred Weber, din partea Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta).

Timmermans, în vârstă de 57 de ani, a fost fără concurenţă în cursa pentru a deveni candidatul PES, după ce un alt potenţial nominalizat, slovacul Maros Sefcovic, s-a retras înainte de vot.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în contextul în care social-democraţii şi alte partide de stânga din Europa s-au confruntat cu mai multe pierderi electorale şi sunt în criză, pe fondul ascensiunii partidelor populiste şi de extremă-dreapta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-08

TAGURI: frans timmermans, lista, alegeri europarlamentare, 2019,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCIAL
09 Dec 2018

Un sincer si din pro-fundul personal HUUUUOOOO, pentru umflatura de ceapa holandeza si esek maxim la alegeri !
Random imageUltimele stiri


STARBAG