2019-03-24 23:39


Franța cere schimbarea regulilor UE privind muncitorii detașați

 |  15:47
Franța cere schimbarea regulilor UE privind muncitorii detașați

Franța va înceta să aplice prevederile regulilor europene privind lucrătorii detașați, în cazul în care Uniunea Europeană nu modifică rapid regulamentul care permite diferențele de remunerare între lucrătorii detașați și cei locali, a declarat premierul Manuel Valls, citat de Reuters online.

Politicienii și sindicatele franceze au indicat sistemul lucrătorilor "detașați", care permite angajatorilor să îi plătească pe aceștia cu nu mai mult decât nivelul minim în țara gazdă, ca fiind cauza pierderii locurilor de muncă în Franța, în special în industria creșterii animalelor.

"Guvernul francez încearcă să convingă (UE), și multe țări sunt de acord, că trebuie să fie făcute schimbări. Trebuie să existe un tratament egal pentru a combate dumping-ul social", a declarat Valls pentru televiziunea TF1. "În cazul în care nu este posibil să convingă ... Franța, nu va mai aplica această directivă," a mai spus premierul francez.

Numărul de lucrători detașați, angajați într-un stat UE, dar trimiși temporar să lucreze în altul, a crescut în ultimii ani. Cele mai recente date arătau că în 2014 erau 1,9 milioane de lucrători detașați în UE.

Angajatorii nu sunt obligați să plătească lucrătorilor detașați mai mult decât salariul minim din țara gazdă, ceea ce duce la venituri mici pentru lucrătorii detașați și concurența între firmele care angajează lucrători detașați sau locali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-04

TAGURI: franta, reguli ue, manuel valls, lucratori detasati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...