2018-12-10 17:30


Franţa declară război terorismului

 |  17:25
Franţa declară război terorismului

Preşedintele Franţei s-a adresat Congresului ţării. Cele două camere ale Parlamentului s-au reunit la Palatul Versailles pentru a asculta mesajul lui Francois Hollande.

“Franţa este în război. A fost un atac împotriva valorilor noastre, culturii noastre, sunt fapte comise de Statul Islamic, pentru că noi suntem patria drepturilor omului.” Şi-a început Hollande discursul din Congres.

“Vreau să demonstrez că naţiunea noastră este unită, suntem determinaţi cu sânge rece să răspundem acestor atacuri. Democraţia noastră a înfrânt adversari mai puternici decât aceşti laşi.

Vom pune toate resursele ţării în apărarea cetăţenilor.

Poporul francez este un popor hotărât, curajos, care se ridică de fiecare dată când este pus în genunchi. Cei care au tras asupra oamenilor neînarmaţi sunt laşi, ei nu reprzeintă o civilizaţie, suntem în război împotriva terorismului.

Nu este timpul să aşteptăm! În această perioadă grea, fac apel din nou către toţi compatrioţii noştri să dea dovadă de tot ce ne caractizează.

Ţinta teroriştilor a fost o Franţă deschisă lumii. Scopul a fost de a ne destabiliza, de a nu mai pune presiune acolo, în statele lor.” a conchis preşedintele Hollande, în zi de doliu naţional în Franţa după atacurile teroriste care au lovit Paris-ul vinerea trecută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: franta, francois hollande, terorism, statul islamic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...