2018-12-18 15:14


Franţa: UMP, partidul lui Sarkozy, se ve redenumi „Republicanii”

 |  15:51
 Franţa: UMP, partidul lui Sarkozy, se ve redenumi „Republicanii”

Partidul de dreapta condus de Nicolas Sarkozy se pregăteşte să îşi schimbe numele. Dacă membrii de partid sunt de acord, UMP va deveni „Republicanii”.

Un judecător din Paris a dat câştig de cauză lui Nicolas Sarkozy în cazul redenumirii Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP), cel mai puternic partid de dreapta din Franţa, în „Republicanii”. Liderul francez a explicat că partidul său este principalul apărător al valorilor Republicii Franceze, relatează Mediafax. „Pentru mine era acronimelor s-a terminat. A venit timpul să apărăm valorile Republicii în loc să le distrugem”, a spus Sarkozy într-o intervenţie din luna aprilie.

Mai mult asociaţii de stânga şi-au exprimat revolta faţă de iniţiativa fostului preşedinte al Franţei, cerând justiţiei să blocheze demersul lui Sarkozy. „Decizând să se prezinte de-acum înainte ca «Republicanii», UMP a stârnit în mod deliberat un conflict civil, social şi politic în Franţa”, au explicat aceştia într-un comunicat publicat la începutul lunii mai.

Schimbarea denumirii de partid va fi aprobată de membri UMP într-un vot electronic care va avea loc joi şi vineri înainte de congresul  programat pentru ziua de sâmbătă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: ump, sarkozy, nicolas, republicanii , ump, stanga, dreapta, franta, valorile, partid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...