2018-12-13 15:44


Gata cu favorurile pentru superbogaţi!

 |  21:00
Gata cu favorurile pentru superbogaţi!

Bogaţii întorc foaia. Miliardarul Warren Buffett, supranumit “Oracolul din Omaha”, s-a dezlănţuit într-un editorial pentru New York Times, solicitând creşteri de taxe pentru cei cu venituri de peste un milion de dolari.

Buffett, a cărui avere personală a fost estimată la 50 de miliarde de dolari, a cerut politicienilor din SUA să impună taxe mai mari pentru cei bogaţi care se complac într-un regim fiscal generos de nedrept. El susţine că cei mai avuţi membri ai societăţii americane nu aduc o contribuţie echitabilă la ajutorarea finanţelor ţării. Potrivit miliardarului, se impunecreşterea imediată a taxelor de impozitare pentru cei care fac mai mult de un milion de dolari, plus impozitarea dividentelor şi a câştigurilor din capital a celor care fac mai mult de 10 milioane de dolari.

 Privilegiaţii taxelor Critic frecvent al sistemului de impozitare din SUA, Buffett a calculat că suma plătită de el la stat reprezintă doar 17,4% din venitul său impozabil, un procent cu mult mai mic decât cel plătit de celelalte 20 de persoane care lucrează în biroul său. Sarcinile lor fiscale au variat între 33 şi 41%. Ceea ce înseamnă că cei care câştigă bani din bani plătesc taxe mai mici decât cei care câştigă bani de la un loc de muncă. Fiscul SUA a comparat datele privind impozitele celor mai bogaţi 400 de americani începând din 1992. Astfel, în ‘92, aceştia au avut venituri taxabile de 16,9 miliarde de dolari şi au plătit impozite în valoare de 29,8% din această sumă. În 2008, veniturile taxabile s-au cifrat la 90,9 miliarde de dolari, iar suma plătită a fost de 21,5%.

Milionarii Patrioţi

Grupul “Milionarilor Patrioţi”   este o reţea de oameni bogaţi care promovează "impozitări corecte şi adecvate". Potrivit milionarilor, reducerile fiscale de care ei au beneficiat (iniţiativă începută în timpul lui George W. Bush, apoi consolidată în regimul lui Barack Obama) trebuie să înceteze. Reducerile fiscale ar fi expirat în ianuarie, dar preşedintele Obama a rupt o promisiune de campanie şi s-a înţeles cu republicanii din Congres pentru un acord care autoriza reducerile pentru încă doi ani în schimbul prestaţiilor de şomaj acordate pentru încă un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...