2018-12-10 10:52


Gazprom a oprit livrările de gaze naturale spre Ucraina

 |  10:03
Gazprom a oprit livrările de gaze naturale spre Ucraina

Grupul energetic rus Gazprom a anunţat că Rusia a oprit, miercuri, livrările de gaze naturale spre Ucraina, ceea ce creează 'riscuri grave' la adresa livrărilor de gaze rusești spre Europa, transmite AFP, citat de Agerpres.

Gazprom a anunţat, într-un comunicat de presă, că la ora 07,00 GMT, societatea ucraineană 'Naftogaz a primit totalitatea cantităților de gaze naturale rusești plătite în avans și nu a făcut nicio plată în avans'.

În luna iulie a acestui an, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale spre Ucraina după ce Kievul nu a avut fondurile necesare pentru a plăti în avans pentru achizițiile de gaze.

După mai multe luni de negocieri, cele două părți au ajuns la o soluție de compromis cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale rusești a Ucrainei, în perioada octombrie-martie.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a anunţat, marţi, că Rusia va opri livrarea de gaze către Ucraina din cauza lipsei plăţilor în avans.

„Astăzi sau mâine livrările de gaze vor fi oprite din cauza lipsei plăților în avans', a precizat ministrul Alexander Novak.

Cel mai mare producător mondial de gaze naturale, Gazprom, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: gazprom, opreste, livrare, gaze, naturale, ucraina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...