2019-03-24 23:43


Generalul Akin Ozturk a recunoscut că a plănuit lovitura de stat

 |  21:05
Generalul Akin Ozturk a recunoscut că a plănuit lovitura de stat

Generalul Akin Ozturk, fost comandant al Forţelor Aeriene turce, a recunoscut că a coordonat tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin autorităţile turce, conform agenţiei de ştiri Anadolu. Generalul Akin Ozturk a fost citat afirmând în faţa anchetatorilor că a acţionat "cu intenţia de a organiza o lovitură de stat", potrivit BBC News online.

Imagini publicate de agenţia Anadolu arată că generalul Akin Ozturk are răni în zona feţei şi a pieptului. Nu este clar în ce condiţii a fost obţinută mărturia generalului Akin Ozturk. Anterior, el negase orice implicare în tentativa de lovitură de stat soldată cu aproximativ 300 de morţi, explicând că a încercat să o blocheze.

Akın Öztürk, în vârstă de 64 de ani, este un general cu patru stele şi a fost comandant al Forţelor Aeriene turce până pe 4 august 2015. Ozturk era şi membru al Consiliului Militar Suprem. Conform autorităţilor turce, bilanţul loviturii de stat din 15 iulie variază între 265 şi 308 morţi, inclusiv peste 100 de persoane implicate în complot. Peste 7.500 de persoane suspectate de implicare în lovitura de stat, în principal militari, au fost arestate, anunţă Mediafax.

Pe de altă parte însă, postul de televiziune privat Haberturk, a dezvăluit că Ozturk le-ar fi mărturisit procurorilor că a încercat să împiedice tentativa de puci, notează Reuters.

”Nu eu am organizat lovitura de stat. Nu am informații despre cine a pus totul la cale. Eu așteptam să se mărite fiica unui prieten. În acea dimineață eram la Izmir, aveam ceva de rezolvat la un notar. Pot să dovedesc.”, a spus Ozturk.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-18

TAGURI: general akin ozturk, comandant forte aeriene turce,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
18 Iul 2016

PROBABIL CA RECUNOSTEA SI CA A VIOLAT-O PE GINA LOLOBRIGIDA DACA-I CEREAU............CE DRACU PARCA NU SE STIE CUM E CU ANCHETELE DIN ARESTUL TURCESC........CHIAR AM CUNOSCUT UN TIP CARE MI-A POVESTIT CUM L-AU TORTURAT ANCHETATORII INTR-O INCHISOARE TURCEASCA.....SOCURI ELECTRICE IN PENIS.......SI DIVERSE ALTE METODE EXTREME....SI TOT FELUL DE ALTE SPECIALITATI ASIATICE............SEMNEZI ORICE TI-AR PUNE IN FATA NUMAI SA SCAPI...GUANTANAMO SAU ABU GHRAIB DIN IRAK SUNT APA DE PLOAIE PE LANGA TORTURILE TURCESTI......SI TORTUREAZA SI EUROPENII..NU NUMAI PE TURCI....CUNOSC SI CAZUL UNEI ENGLEZOAICE ACUZATA DE CONSUM DE DROGURI....ARESTATA VIOLATA DROGATA ETCETERA..PANA A RECUNOSCUT TOT CE I-AU CERUT>>>>>>>>>>HAI CU TURCIA IN UNIUNEA EUROPEANA....UNDE ESTI PONTA SA-TI MUT FALCILE....SCARBA PERVERSA....ESCROC PENAL CARE AI SPALAT MILIARDE IN TURCIA SI DUBAI CU TOTI TERORISTII.....SI-L PUPAI IN FUND PE ERDOGAN.....MARELE "DEMOCRAT"......CARE TI-A SPALAT SPAGILE...AI CUMPARAT TOT FELUL DE HOTELURI DE LUX CU BANII DE LA ROM-PETROL...SUNTEM PROSTI TOTI...NU-I ASA....BEI SAMPANIE DE 3MII DE EURO IN DUBAI CU ESCROCUL DE GHITZA...ALTA JARTEA DE INFRACTOR
ANONIM
19 Iul 2016

DACA II AVEA CONSILIERI PE STANCULESCU , ILIESCOVICI , VOICAN , IZMENARU , ROMAN SI LEANA DE PLESCOI , REZOLVA TOT .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...