2019-02-18 09:00


Germania anunță o poziție de forță după Brexit, care poate duce la destrămarea UE

 |  12:24
Germania anunță o poziție de forță după Brexit, care poate duce la destrămarea UE

Un oficial din guvernul Germaniei anunță o poziție de forță a Germaniei post-Brexit: țara sa nu acceptă să își majoreze contribuția la bugetul Uniunii Europene, pentru a compensa gaura ce va rămâne după ce nu vor mai intra cele aproape 15 miliarde de euro pe care Marea Britanie le pompează anual.

Germania nu este dispusă să își majoreze, în mod automat, contribuția la bugetul Uniunii Europene, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar, a declarat, joi, adjunctul ministrului german de Finanțe, Jens Spahn, informează Reuters, citat de Agerpres.

Germania este deja cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene, cu un aport anual de peste 15 miliarde de euro, și ar fi nevoită să suplimenteze cu 4,5 miliarde de euro această sumă, după Brexit, fiindcă s-ar majora ponderea care revine Germaniei din Produsul Intern Brut al UE, de la 21% în prezent, la 25%.

„În cazul în care contribuția Marii Britanii va dispărea, bugetul UE se va reduce. Nu există niciun mecanism automat care să oblige Germania și alte țări care sunt contributoare nete să își majoreze contribuțiile”, a afirmat Jens Spahn, într-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt.

„Suntem în favoarea introducerii de condiții în acordarea de ajutoare de la fondurile structurale”, a adăugat oficialul german, precizând că banii ar trebui să se îndrepte spre statele slabe din UE doar dacă implementează reformele specifice fiecărei țări recomandate de Comisia Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: germania buget ue post-brexit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
12 Ian 2017

TERMINATI CU SCROAFA ASTA DE ANGELA FATA LUI ADOLF HITLER.............ADICA GERMANIA NU MAI ARE PE N IMENI IN AFARA DE ACEASTA SECURISTA STASI DIN BERL INUL DE EST PENTRU FUNCTI A DE CANCELAR
ANONIM
12 Ian 2017

SE DARIMA SANDRAMAUA , I AR ACUM IES GOLURILE FA CUTE CU TIPARNITA EURO . A LUAT FONDURI SI BANI DE LA TOTI SI ACUM II LASA CU DEGETUL IN GURA PE PR OSTI . SA PISAT SI A PLE CAT.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...