2019-03-18 18:06


Germania: Măsuri de reducere a imigrației. Sondajele forțează acțiunea Guvernului de la Berlin

 |  18:30
Germania: Măsuri de reducere a imigrației. Sondajele forțează acțiunea Guvernului de la Berlin

Guvernul federal german a aprobat miercuri un proiect de lege prin care se introduc restricții privind reîntregirea familiilor refugiaților și prevede prelucrarea în procedură accelerată a solicitărilor de azil, transmite DPA. Aceste măsuri menite să reducă numărul migranților care sosesc în Germania.

Astfel, proiectul include înființarea unor centre speciale de primire la graniță, unde solicitările de azil ale persoanelor venite din țări considerate sigure vor fi analizate cu rapiditate și se poate proceda la nevoie la expulzararea în statele de proveniență.

Referitor la reîntregirea familiilor, noua lege prevede ca aceasta să fie amânată cu doi ani pentru refugiații care nu au automat drept de azil în virtutea acordurilor internaționale, dar care ar putea fi victime potențiale ale persecuțiilor la revenirea în țările lor.

Aceste restricții fac parte dintr-o serie de măsuri preconizate de cancelarul Angela Merkel pentru a înăspri legislația în materie de azil, înaintea unor alegeri-cheie care vor avea loc luna viitoare în trei dintre landuri, Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat și Saxonia Anhalt.

Sondaje preelectorale prezic un scor ridicat pentru partidul anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD) în toate cele trei landuri.

Tot miercuri, Guvernul federal german a extins și lista țărilor de origine considerate sigure prin adăugarea statelor Maroc, Algeria și Tunisia, după cum a anunțat încă de săptămâna trecută vicecancelarul Sigmar Gabriel, relatează DPA.

Țările de origine sigure sunt, în conformitate cu legile Germaniei privind acordarea de azil, acelea în care se presupune că cetățenii nu sunt obiectul unor persecuții și nu sunt supuși la tratamente sau pedepse inumane sau degradante din cauza situației politice generale, relatează Reuters.

Între aceste țări se află țările membre ale Uniunii Europene, precum și Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Serbia, Ghana și Senegal. Cabinetul german a convenit miercuri asupra unui nou proiect de lege care a adăugat la această listă Marocul, Algeria și Tunisia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-03

TAGURI: germania, masuri, reducere, imigratie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ISTORIA SE RAZBUNA
03 Feb 2016

Germania a omorit in al 2 razboi mondial peste 35 milione de soldati si 45 - 50 milioane de civili . Nu mai vorbesc in primul razboi mondial . Ce a avut cu omenirea ? Dar si furaciuni , distrugeri , despagubiri de razboi care trebuie sa dea noua Romania de peste 100 miliarde EURO . O-ti fi destepti dar lasati popoarele in pace .
RAUS
04 Feb 2016

Cam tarziu , mamaie ! Ai umplut Europa de dinozauri , iar Germania e kaput ! A meritat pretul toata aceasta voma de musulmani ????
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...