2018-11-17 00:33


Gest fără precedent la Bogota. Preşedintele Columbiei a recunoscut crimele comise din responsabilitatea statului în ultimii 50 de ani

 |  18:51
Gest fără precedent la Bogota. Preşedintele Columbiei a recunoscut crimele comise din responsabilitatea statului în ultimii 50 de ani

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a făcut joi un gest fără precedent într-un discurs în faţa Curţii Constituţionale. Acesta a recunoscut public, pentru prima dată, rolul statului columbian în violarea drepturilor omului şi încălcarea dreptului internaţional umanitar.

Juan Manuel Santos a explicat că această recunoaştere să fie un prim pas pentru ca reprezentanţii statului să-şi recunoască responsabilitatea şi să 'poată participa la mecanismele de justiţie transnaţională', scrie Agerpres. 'Şi dacă ne îndreptăm cu adevărat spre finalului conflictului, membrii (gherilei) FARC şi din ELN, şi paramilitarii demobilizaţi, responsabili de violările drepturilor omului şi încălcările dreptului internaţional umanitar trebuie la rândul lor să-şi asume propria responsabilitate. Acest lucru este fundamental', a declarat liderul columbian.

Centrul naţional de memorie istorică (CNMH) a informat, miercuri, că ciocnirile armate interne din Columbia s-au soldat cu cel puţin 220.000 de morţi, 25.000 de persoane dispărute şi peste patru milioane de persoane strămutate, în perioada 1958 – 2012.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: Santos, FARC, ELN, conflict, violări, drept, responsabilitate, Columbia, Bogota, crime
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...