2019-03-25 03:56


Gorbaciov îi cere lui Putin democratizarea Rusiei. Ultimul președinte al Uniunii Sovietice îl critică pe actualul președinte de la Kremlin

 |  19:33
Gorbaciov îi cere lui Putin democratizarea Rusiei. Ultimul președinte al Uniunii Sovietice îl critică pe actualul președinte de la Kremlin

Mihail Gorbaciov îi cere președintelui Vladimir Putin să construiască o „democrație reală” în Rusia, pentru că nu este normal ca toate deciziile să fie luate de o singură persoană, transmite agenția EFE. „Nimeni nu deține monopolul adevărului”, a subliniat Gorbaciov într-un articol publicat luni de cotidianul Novaya Gazeta.

Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, care va împlini săptămâna aceasta vârsta de 85 de ani, spune în articol că în opinia sa este evident faptul că actualul model de gestiune al Rusiei nu funcționează, indiferent că vorbim despre politică sau economie: „Nu avem propuneri alternative. Nu vin oameni noi. Trebuie să revenim pe drumul democrației reale. Aceasta este ceea ce ne lipsește cel mai mult: democrația”. Gorbaciov e „convins” că „fără participarea activă a oamenilor la găsirea de soluții nu se poate ieși din cercul vicios al problemelor cu care se confruntă țara”.

Totuși, autorul Perestroikăi estimează că unele concepte promovate de Vladimir Putin după sosirea sa la putere, cum ar fi cel al „democrației dirijate” sau cel al „puterii verticale”, au stabilizat atunci situația Rusiei, mai ales în ce privește economia, „dar s-au adus prejuducii democrației reale, Parlamentului, unor tribunale și presei independente”. Acum „trebuie să depășim tendințele autoritare în politica internă”, a avertizat Gorbaciov. În plus, dacă prețurile ridicate ale petrolului și gazelor pe piața internațională au ajutat la început la stabilizarea economiei, acum acestea s-au prăbușit și Rusia se confruntă cu o recesiune majoră.

Mihail Gorbaciov a mai atras atenția că nu se poate depăși criza economică actuală prin instigarea la diviziune în societatea rusă, cum se întâmplă între „patrioți” și „liberali”. „Nu trebuie să căutăm nici dușmani, nici o coloană a cincea și nici agenți străini. Trebuie să fim uniți pentru obiective comune. Cred că este posibil. Cred în Rusia”, a conchis ultimul președinte sovietic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-29

TAGURI: mihail gorbaciov, vladimir putin, kremlin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALT BOU!
29 Feb 2016

Taci în morții mă-tii și tu....ți-ai făcut numărul cu mondialiștii tăi cu tot și-acum, dai lindikații prețioase!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...