2018-12-16 19:34


Grecia, amenințată cu excluderea din Schengen

 |  15:58
Grecia, amenințată cu excluderea din Schengen

Austria a ameninţat sâmbătă Grecia cu excluderea din spaţiul de liberă circulaţie Schengen dacă Atena nu-şi întăreşte controlul la frontierele sale în faţa afluxului de imigranţi, potrivit Agerpres.

'Răbdarea multor europeni a ajuns la limită. (...) S-a vorbit mult, acum trebuie acţionat. Este vorba de protejarea stabilităţii, ordinii, securităţii în Europa', a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austrian de Interne.

Grecia, ţară ce se confruntă cu o gravă criză economică, este acuzată de mai multe luni că nu întreprinde suficiente măsuri pentru protejarea frontierelor sale care sunt şi frontierele externe ale Uniunii Europene.Sute de mii de imigranţi au sosit pe insulele greceşti venind de pe coastele Turciei, încercând astfel să ajungă în ţările occidentale, în special în Germania.Preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE a respins în decembrie ipoteza excluderii Greciei din spaţiul Schengen. 'Juridic, nu este posibilă excluderea unui stat din zona Schengen', afirma atunci ministrul luxemburghez al imigraţiei, Jean Asselborn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-23

TAGURI: grecia, amenintata, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ISTORIA SE RAZBUNA
23 Ian 2016

Ha , Ha , dispare hotia EURO gindita si infintata de Nemtalai hoti , ipotenti , degenerati .
Random imageUltimele stiri


loading...