2018-11-18 03:46


Grecia: Greva funcţionarilor publici continuă

 |  14:06
Grecia: Greva funcţionarilor publici continuă

Funcţionarii municipali greci se află în grevă pentru a doua zi consecutiv. Ei au demonstrat marţi împotriva proiectelor guvernului de a elimina mii de posturi. Desfiinţarea posturilor se face pentru a asigura transferarea banilor din partea creditorilor internaţionali ai ţării, transmite AFP.

Greva de 24 de ore este lansată de sindicatul POE-OTA al funcţionarilor publici teritoriali în urma deciziei luate de guvern de a lansa un plan de mobilitate ce ar urma să vizeze 12.500 de salariaţi din sectorul public local. O manifestaţie a început marţi în centrul Atenei, după o mare reuniune luni, la care au participat mai ales ofiţeri ai poliţiei municipale pe motociclete.

Europenii şi-au dat acordul, luni seară, pentru deblocarea a 6,8 miliarde de euro pentru Grecia, dintre care 4 miliarde începând cu sfârşitul lunii iulie, dar aceste transferuri depind de eforturile Atenei în materie de reforme, mai ales cele vizând reducerea volumului administraţiei.

Pentru a primi în continuare asistenţă, Grecia trebuie să renunţe la 4.000 de locuri de muncă din sectorul public până la sfârşitul anului şi să impună diverse modificări asupra a 25.000 de posturi, dintre care jumătate până la finele lui 2014. Guvernul grec trebuie să integreze aceste măsuri într-un proiect de lege prevăzut pentru a fi votat de legislativ până la 19 iulie, alături de alte dispoziţii ce vor permite reducerea deficitului (privatizarea, reforma sectorului financiar şi reforma sistemului de sănătate), transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: grecia, greva, functionari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...