2018-11-17 04:37


Grecia: Televiziunea publică ERT emite din nou

 |  12:06
Grecia: Televiziunea publică ERT emite din nou

Radioteleviziunea publică elenă a început să transmită din nou miercuri dimineaţă, pe ecranele televizoarelor fiind afişat un semnal de test, la aproape o lună după ce guvernul a închis brusc ERT din cauza reducerilor bugetare, relatează AFP.

'Este vorba de o fază de tranziţie. Foarte curând, o nouă televiziune publică îşi va transmite programele', a declarat pentru postul privat Mega Pantelis Kapsis ministrul adjunct responsabil cu televiziunea publică.

Guvernul intenţionează să transmită un program temporar până când va putea angaja un nou personal cu care să lanseze noua companie de radiodifuziune publică, ce va succeda ERT, probabil până în toamna acestui an.

La 11 iunie, premierul grec, Antonis Samaris, aflat la conducerea unei coaliţii guvernamentale fragile, a închis fără preaviz radioteleviziunea publică ERT, motivând o proastă gestiune a acesteia.

Închiderea ERT a provocat reacţii din partea comunităţii internaţionale şi o remaniere guvernamentală, în timp ce angajaţii ERT au încercat să transmită în continuare programe prin metode improvizate şi cu ajutorul Uniunii Europene a Audiovizualului (UER), care grupează principalele grupuri audiovizuale publice, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: grecia, televiziune, publica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...