2018-11-19 21:59


Gruparea Al-Qaida confirmă uciderea unui important membru al său din Peninsula Arabică

 |  13:14
Gruparea Al-Qaida confirmă uciderea unui important membru al său din Peninsula Arabică

Gruparea Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa) a confirmat miercuri uciderea, într-un atac cu dronă în Yemen, a sauditului Said al-Shehri, numărul 2 în ierarhia aripii Al-Qaida care acţionează în Yemen şi Arabia Saudită, informează Reuters şi AFP.

Said al-Shehri a fost descris de oficialii americani ca fiind un membru important al grupării Al-Qaida care a fost eliberat de la Guantanamo, din Cuba, unde a fost dus în ianuarie 2002 după ce Pakistanul l-a predat autorităţilor americane. El a devenit ulterior nr. 2 în ierarhia Aqpa.

În ianuarie, autorităţile yemenite au afirmat că Said al-Shehri a murit din cauza rănilor suferite într-o operaţiune a forţelor de securitate din Yemen pe 28 noiembrie 2012, în provincia de nord Saada.

Un important membru al Aqpa a afirmat într-o înregistrare postată pe Internet că uciderea lui al-Shehri a avut loc într-un atac cu dronă, însă nu a menţionat când s-a întâmplat acest lucru, potrivit SITE, un web-site de monitorizare american.

Aqpa, care a planificat atacuri asupra unor obiective internaţionale, inclusiv avioane, a fost descris de către Washington ca fiind probabil cea mai periculoasă şi inventivă aripă a Al-Qaida, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: gruparea, al-qaida, ucidere, membru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...