2019-01-18 17:58


Gruparea Stat Islamic: "Un atentat împotriva SUA ar ridiculiza atacurile din trecut"

 |  14:43
Gruparea Stat Islamic: "Un atentat împotriva SUA ar ridiculiza atacurile din trecut"

Un articol din revista de propagandă Dabiq, care ar fi fost scris de ostaticul britanic John Cantlie, precizează că gruparea Stat Islamic a devenit în mai puţin de 12 luni "cea mai explozivă mişcare islamistă pe care lumea modernă a văzut-o vreodată". Mai mult, gruparea Stat Islamic susţine că ar putea achiziţiona o bombă nucleară în decurs de un an şi afirmă că un atentat împotriva Statelor Unite ar "ridiculiza atacurile din trecut".

Articolul cu titlul "Furtuna Perfectă" descrie grupări militante islamiste precum Boko Haram, care au jurat credinţă organizaţiei SI, unindu-se în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia pentru a crea o singură mişcare globală.

"Daţi-mi voie să pun pe masă o operaţiune ipotetică. Statul Islamic are miliarde de dolari în bancă, astfel că le cere prietenilor săi puternici din Pakistan să achiziţioneze un dispozitiv nuclear prin intermediul traficanţilor de arme care au legături cu oficiali corupţi din regiune", se arată în articolul publicat de Dabiq, citat de Mediafax.

Autorul textului recunoaşte că un astfel de scenariu este exagerat, dar avertizează: "Este suma tuturor temerilor agenţiilor occidentale de informaţii şi este infinit mai posibil astăzi decât era în urmă cu numai un an".

"Şi dacă nu o bombă nucleară, ce ziceţi despre câteva mii de tone de explozibil pe bază de nitrat de amoniu? Este destul de uşor de făcut", continuă articolul. Un atentat lansat de SI împotriva Americii ar "ridiculiza atacurile din trecut".

Experţii apreciază că gruparea Stat Islamic nu are în prezent capacitatea de a achiziţiona o bombă nucleară, dar dispune într-adevăr de fonduri impresionante după ce a cucerit mai multe câmpuri petrolifere în Siria şi Irak. De asemenea, SI vinde artefacte sustrase din siturile arheologice ocupate şi impune taxe civililor captivi în zonele în care s-a extins. Fondurile grupării teroriste sunt estimate la aproximativ două miliarde de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-23

TAGURI: grupare, stat, islamic, atentat, sua, statele, unite, americii, atacuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ISTORIC
23 Mai 2015

si ce cauta imperiile acolo ? daca sint nebuni . Inclusin Biblia este scrisa , facuta , tot de civilizatiile , asa zise moderne si corecte . Cine cumpara petrol si altele , este tot o afacere ? Pe noi ne-au tradat 60 ani si primeau la ei , pe cei din coloni . Acum colonisti pregatiti , instruiti , invatati , de ei , fac implozie .
ISTORIC
23 Mai 2015

Ei viseaza la un Magreb al lor . Din India - Arabia - Africa - pina in Maroc - tarmul Atlanticului . Sa fie un teritoriu al lor . Povestea se repeta dupa 2200 - 2300 ani . Laboratoare pregatesc un Ebola , al celor nevacinati si rezolva repede cu toata povestea .
Random imageUltimele stiri

loading...