2019-01-20 23:32


Guvernul a LANSAT un program pentru românii din Anglia în contextul BREXIT. Vezi clipul MAE

 |  15:37
Guvernul a LANSAT un program pentru românii din Anglia în contextul BREXIT. Vezi clipul MAE

România este pregătită să facă faţă oricăror situaţii generate de Brexit. Este asigurarea dată de Guvern într-o campanie de informare specială desfăşurată pe site-uri, reţele de socializare şi la Londra. În clipul de promovare, ministrul afacerilor europene vorbeşte şi despre apărarea drepturilor românilor din Regat.

Autorităţile de la Bucureşti afirmă că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din UE, sunt pregătite să informeze şi să sprijine cetăţenii şi companiile, în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.

Clipul dedicat românilor din Regat este primul de acest tip de la activarea Brexitului şi prezintă ca obiective-cheie ale României apărarea drepturilor cetăţenilor şi menţinerea nivelului fondurilor europene.

Ministerul de Externe prezintă şi cifra oficială a românilor din Marea Britanie: 328.000, a treia comunitate după Polonia şi Irlanda.

Bucureştiul vrea ca parteneriatul strategic cu Londra, început în 2003, să devină unul aprofundat şi în perioada post Brexit.

Procesul de negociere este definit ca unul dinamic şi impredictibil, iar toate detaliile sunt cuprinse într-un document intitulat Axe strategice de acţiune a guvernului în contextul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-29

GALERIE MEDIA


TAGURI: mae, guvern, romani, londra, marea britanie, brexit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...