2019-02-23 03:28


HAMBURG: detalii șocante despre teroristul din supermarket

 |  11:45
HAMBURG: detalii șocante despre teroristul din supermarket

Poliţia germană a revizuit în creştere numărul victimelor atacului cu cuţitul de vineri, de la Hamburg, la un mort şi şase răniţi. Între timp, ancheta a scos la iveală că autorul, în vârstă de 26 de ani, s-a născut în Emiratele Arabe Unite, relatează AFP. Potrivit mai multor martori, agresorul a strigat în repetate rânduri "Allah Akbar" (Allah este mare), în timpul atacului.

“Suspectul are 26 de ani şi s-a născut în Emiratele Arabe Unite, naţionalitatea sa este în curs de verificare”, a anunţat poliţia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că “nu poate să confirme” deocamdată că agresorul este un islamist. “Verificăm toate pistele”, a adăugat el.

Cotidianul berlinez Tagesspiegel, care citează surse apropiate serviciilor de securitate, afirmă că agresorul, născut în 1991, era cunoscut poliţiei ca un islamist şi a ajuns în ţară ca refugiat.

Bilanţul final este de un mort – un german în vârstă de 50 de ani, înjunghiat într-un supermarket, şi şase răniţi, dintre care unii grav.

Cinci persoane au fost rănite cu lovituri de cuţit – o femeie de 50 de ani şi patru bărbaţi în vârstă de 19, 47, 56, respectiv 57 de ani, a precizat poliţia.

Un bărbat de 35 de ani a fost rănit în timp ce a încercat să îl imobilizeze pe agresor, pe care l-a urmărit pe stradă.

Atacul are loc într-un context tensionat în Germania, unde autorităţile sunt în alertă din cauza ameninţării islamiste, mai ales după un atentat cu camionul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 12 morţi, în decembrie 2016, la Berlin.

Acest atac jihadist este cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul Germaniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-29

TAGURI: hamburg, atac, supermarket, allah akbar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...