2018-12-11 08:54


Hollande şi Putin şi-au dat mâna împotriva ISIS

 |  23:15
Hollande şi Putin şi-au dat mâna împotriva ISIS

Într-o nouă întâlnire istorică, preşedinţii Franţei şi cel al Rusiei s-au declarat gata să coopereze în Siria împotriva grupării Statului Islamic.

"Trebuie sa cream aceasta mare coalitie impreuna pentru a lovi terorismul (...), pentru ca toate tarile sa actioneze impotriva terorismului si impotriva DAESH (acronimul SI in araba) ", a declarat Hollande la inceputul intalnirii sale cu Vladimir Putin, scrie Ziare.com.

"De aceea am venit la Moscova: pentru a stabili cum putem sa actionam si sa ne coordonam pentru a lovi acest grup terorist", a adaugat seful statului francez.

La rândul său, Vladimir Putin a afirmat ca este gata sa coopereze, adaugand ca o coalitie este "absolut necesara" si ca pozitiile Frantei si Rusiei coincid asupra necesitatii "de a ne uni eforturile in lupta impotriva unui rau comun".

Presedintele francez, care continua la Moscova o intensa saptamana diplomatica dupa ce s-a intalnit succesiv cu premierul britanic David Cameron, presedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel si premierul italian Matteo Renzi, i-a transmis lui Vladimir Putin ca venit timpul "sa ne asumam responsabilitatile care ne revin".

"Trebuie sa preluam initiativa pentru a putea desfasura actiuni intensificate impotriva terorismului", a mentionat Francois Hollande, adaugand ca este necesar "sa cautam o solutie politica in Siria".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: hollande, putin, siria, isis, moscova, obama
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...