2019-01-20 22:24


Înapoi la RĂZBOIUL RECE. Vezi de ce SPIONII americani prevăd un „viitor întunecat și dificil”

 |  19:49
Înapoi la RĂZBOIUL RECE. Vezi de ce SPIONII americani prevăd un „viitor întunecat și dificil”

Riscul unor conflicte între și în interiorul unor state va crește în următorii cinci ani până la niveluri care nu au mai fost atinse din vremea Războiului Rece, odată cu încetinirea creșterii economice mondiale, erodarea ordinii postbelice și ascensiunea naționalismelor alimentate de antiglobalizare, indică un raport dat publicității luni de Consiliul Național de Informații al Statelor Unite, transmite Agerpres.

„Aceste tendințe vor converge într-un ritm fără precedent spre a face guvernarea și cooperarea mai dificile și a schimba natura puterii, modificând în mod fundamental peisajul global”, se menționează în raportul intitulat 'Global Trends: Paradox of Progress' (Tendințe globale: paradoxul progresului), al șaselea dintr-o serie de studii trimestriale ale Consiliului Național de Informații. Acest centru de previziuni strategice pe termen mediu și lung supervizează elaborarea Estimărilor Naționale de Informații, documente federale care sintetizează munca celor 17 agenții de informații americane.

Raportul, publicat cu mai puțin de două săptămâni înainte de instalarea președintelui ales al SUA, Donald Trump, la 20 ianuarie, scoate în evidență factorii ce conturează „un viitor apropiat întunecat și dificil”, printre care politici mai agresive din partea Rusiei și a Chinei, conflicte regionale, terorism, adâncirea inegalității veniturilor, schimbările climatice și creșterea economică lentă.

 

China și Rusia vor contesta influența americană

Potrivit documentului, amenințarea teroristă va crește în deceniile următoare, pentru că grupuri mici și indivizi vor profita de urma unor „noi tehnologii, ideii și relații”.

Incertitudinile legate de SUA, cuplate cu un „Occident orientat spre sine” și cu slăbirea standardelor în materie de drepturi ale omului și de prevenire a conflictelor, vor încuraja China și Rusia să conteste influența americană, spun autorii.

Aceste provocări „vor rămâne sub pragul de război cald, dar vor aduce riscuri grave de erori de calcul”, avertizează raportul menționat.

„Excesul de încredere că puterea materială poate ține sub control escaladarea va crește riscurile de conflict interstatal la niveluri care nu au mai fost atinse din vremea Războiului Rece”, mai afirmă raportul, potrivit căruia diferențele în ce privește valorile și interesele dintre state și dorințele de dominație regională „conduc spre o lume a sferelor de influență”.

Oportunități există, dar doar pe termen lung

Această situație oferă însă și oportunități pentru guverne, societăți, grupuri și indivizi de a opera alegeri ce ar putea aduce un viitor „mai plin de speranță, mai sigur”, întrucât, „așa cum o implică paradoxul progresului, aceleași tendințe care generează riscuri pe termen scurt pot și să creeze oportunități pentru rezultate mai bune pe termen lung”, mai susține raportul.

Potrivit acestuia, deși globalizarea și progresele tehnologice „i-au îmbogățit pe cei mai bogați”, și au scos miliarde de oameni din sărăcie, au „golit de conținut” clasa mijlocie occidentală și au aprins reacțiile de respingere a globalizării. Aceste tendințe au fost agravate de cele mai ample fluxuri de migrație din ultimele șapte decenii, care alimentează „impulsurile naționaliste, anti-elite”.

„Creșterea lentă plus perturbările induse de tehnologie pe piața muncii vor pune în pericol reducerea sărăciei și vor declanșa tensiuni în interiorul statelor în anii următori, alimentând însuși naționalismul ce contribuie la tensiuni între țări”, se mai spune în raport. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-09

TAGURI: razboiul rece raport serviciile secrete americane, rusia china, terorism, globalizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
09 Ian 2017

LA NOI IN ROMANIA NU PREA AM VAZUT AMERICANI...IN SCHIMB TOT FELUL DE BOLSEVICI DEVENITI OLIGARHII KUSHER DE LA VIENA VEZI PESTE TOT...........AMERICA E O TARA EXTREM DE INTERESANTA..........ACUM SE PUPA CU SADDAM....PESTE 24DE ORE IL BOMBARDEAZA.......27DE ANI SE PUPA CU ILIESCU SI BOLSEVICII LUI........ACUM DINTR-O DATA SI-AU DAT SEAMA CA ILIESCU E UN TERORIST...............ACUM FABRICA IPHONE IN CHINA.....DINTR-O DATA CHINA NU MAI E BUNA..........ACUM E BINE CU UNIUNEA EUROPEANA..SI MAINE VICTORIA NULAND SPUNE "FUCK THE EUROPEANS".......STAI SI TE INTREBI...PANA UNDE MERGE POLITICA ASTA DE TIP FLIP-FLOP...........ADICA AZI SPUI CA E TRICOUL E ALB......SI MAINE SPUI CA DE FAPT ALBUL E NEGRU SI CA DE FAPT TRICOUL ERA NEGRU........................CINEVA SE PARE CA JONGLEAZA CU AMERICA CA LA CIRC...CE SA VEZI....SUNT CHIAR CEI DE LA CIA,SPIONII CEI CARE DAU CU BATUL IN BALTA.........PROBLEMA E DE FAPT LA AMERICANI,PENTRU CA EXACT CUM SPUNEA EISENHOWER,COMPLEXUL MILITARO-INDUSTRIAL A DISTRUS COMPLET DEMOCRATIA.....NOI DACA SUNTEM TARA NATO SI UE.....DE CE AVEM O ASEMENEA BATAIE DE JOC IN LOC DE JUSTITIE DE 27DE ANI?...DE CE SUNT ASASINATI OAMENII SI NU RASPUNDE NIMENI?...DE CE SE FURA PROPRIETATILE SI NU RASPUNDE NIMENI?...NICI MACAR IN SOMALIA NU E PERMIS ASA CEVA...DACA 27DE ANI UE SI NATO AU INSEMNAT MAFIA BOLSEVICA A LUI ILIESCU....MAFIA MICROSOFT...FUJITSU-SIEMENS....EADS.......ANRP(HA HA HA UNDE E CHIAR GITTENSTEIN ACUM)....POATE CA AR FI CAZUL SA NE PUNEM INTREBARI LA MODUL....DE UNDE VINE TOATA MAFIA ASTA? DE LA WALL STREET? SAU DE LA MOSCOVA?...CARE E DIFERENTA INTRE DICTATURA LUI PUTIN SI DICTATURA LUI MERKEL?...CARE E DIFERENTA INTRE BOMBELE LUI PUTIN SI BOMBELE LUI CLINTON?...CE FEL DE BOMBE PREFERATI SA VA CADA IN CAP? RUSESTI SAU AMERICANE..CINE SA VA FURE PROPRIETATEA?..UN AUSTRIAC-NAZIST,UN RUS-BOLSEVIC,SAU UN AMERICAN-EVREU...ADICA CE DRACU FACEM....SCHIMBAM URSS CU MAFIA WALL-STREET DE LA VIENA?...PANA LA URMA E TOT AIA
LEVST.
19 Sep 2017

Proiect ultrasecret de transformare a speciei noastre: ”Rasa Mentală”, ultima rasă! De către Manuela Golea - 18/09/2017"..." Altfel spus, se pregăteşte o elită de inteligenţi care să conducă o mulţime de idioţi…"_____------_____ Si la ce ar servi acest program, la exploatarea maselor? Pai nu mai este nevoie de asa ceva, din cele 7+ miliarde de oameni, cel putin 3 sferturi sunt sclavi, iar multi nici nu stiu...In fine, acest program a existat din totdeauna, la inceput a fost sub forma globala, apoi diverse grupuri au migrat in diverse directii si si-au dezvoltat elitele lor, acum se incearca intoarcerea la matca, problema este ca aceasta a doua globalizare nu va fi usoara, datorita numarului imens de subiecti si a diferentelor culturale( mai ales religioase) existente... Concluzia este ca pentru a se accede la acest program, e nevoie -a -priori- de o rarire serioasa a populatiilor...Iar in viitorul previzibil si nu prea indepartat, chair asta se va si produce...Cat despre 'relatii cu extraterestrii", ma indoiesc ca cineva-mai ales un grup- le are la mod explicit, este insa f. probabil ca suntem monitorizati si -prin anumite persoane (precum cazul Isus)- se incearca impunerea unei conduite etice, morale, in societatea umana, cu scopul ca respectivele entitati EX. sa nu fie obligate sa recurga la " solutia finala", adica sa ne stearga de pe fata pamantului, sau chiar sa distruga si planeta...Pana acum proiectul lor a dat -din greu- rateuri, se pare ca , cateva natii inteleg ce trebui intreprins, insa este drum lung pana la globalizarea ideala, iar timpul- cum zicea cineva in Matrix,"este intotdeauna impotriva noastra"...
Random imageUltimele stiri

loading...