2018-12-14 21:38


Încă o agenţie de rating vrea retrogradarea SUA

 |  17:34
Încă o agenţie de rating vrea retrogradarea SUA

Semnalele de revenire a economiei Statelor Unite ale Americii au fost zdruncinate de anunţul Standard&Poor’s de reducere a ratingului AAA cu o treaptă, în luna august.

Chiar dacă politicienii americani au criticat la acel moment decizia agenţiei de rating, faptul că viteza de reacţie a administraţiei Obama, precum şi măsurile anunţate nu au fost unele mulţumitoare pentru pieţele financiare au determinat şi celelalte agenţii de rating să ia în calcul retrogradarea SUA. Cel puţin una dintre celelalte două mari agenţii, Fitch sau Moody’s, ia în calcul scăderea ratingului de ţară al Statelor Unite cu cel puţin o treaptă, potrivit unor previziuni ale Bank of America Merrill Lynch.

Principala motivaţie a agenţiilor o constituie nereuşita Congresului de a reduce deficitul public al ţării cu 1,2 trilioane $, aşa cum s-a angajat să o facă până la 23 noiembrie, informează Reuters. În acelaşi raport al Merrill Lynch, previziunea de creştere economică a SUA a fost revizuită în scădere de la 1,8 la 1,4%. Posibila retrogradare din partea Fitch ar putea fi precedată de acţiunea de transformare a perspectivei ratingului AAA într-una negativă, dacă Congresul nu se va pune de acord asupra planului de reducere a deficitului în următoarea lună, dar şi în eventualitatea reintrării în recesiune a economiei americane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...