2018-12-13 04:29


Incendii puternice în Spania. Portugalia a trimis peste 100 de pompieri și 30 de mașini de intervenţie

 |  08:50
Incendii puternice în Spania. Portugalia a trimis peste 100 de pompieri și 30 de mașini de intervenţie

Peste 100 de pompieri și 30 de mașini de intervenţie au fost trimise de Portugalia în regiunea spaniolă Extremadura, situată la graniță. Spania se luptă cu un incendiu de proporții, în urma căruia cel puțin 2.400 de persoane au fost evacuate, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Spania a făcut o cerere de sprijin la sol, am alcătuit o echipă din 104 pompieri și 32 de mașini care se află pe drum. Avem un acord bilateral cu Spania și acest tip de cerere este curent, însă de obicei intervine în celălalt sens", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de protecție civilă, colonelul Joaquim Moura.

Peste o mie de persoane au fost evacuate, sâmbătă dimineaţa, din orașul Hoyos, situat în vestul Spaniei. Autorităţile locale au precizat că este vorba de un incendiu care cel mai probabil are origine criminală. De asemenea, joi noapte, 1.400 de persoane au fost evacuate din localități învecinate.

Incendiul a izbucnit joi în masivul muntos Sierra de Gata şi a devastat în câteva zile peste 6.000 de hectare.

Şi Portugalia se confruntă cu incendii puternice de vegetaţie. Peste 300 de pompieri încercau, sâmbătă seara, să stingă flăcările din două incendii izbucnite în nordul țării. Alături de aceştia au intervenit aproape 150 de mașini, șase avioane și un elicopter.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-09

TAGURI: incendiu, puternic, spania, portugalia, pompier, masina, interventie
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...