2018-11-16 14:23


INCREDIBIL. Câți ani de căsătorie sărbătoresc Regina ELISABETA a II-a și principele PHILIP

 |  16:42
INCREDIBIL. Câți ani de căsătorie sărbătoresc Regina ELISABETA a II-a și principele PHILIP

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc luni nunta de platină - şaptezeci de ani de la căsătorie. Un portret aniversar a fost lansat, iar evenimentul este marcat şi de emisia unei serii de timbre.

Cei doi s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934.

După o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă, potrivit royal.uk, citat de News.ro.

Elizabeth şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947.

Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

Slujba de cununie a prinţesei Elizabeth a Marii Britanii cu prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra. Regina a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat regele Mihai şi mama lui, regina Elena.

Regina Elizabeth şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Prinţul Philip, acum în vârstă de 96 de ani, s-a retras, toamna aceasta, din angajamentele publice, în timp ce regina, în vârstă de 91 de ani, este încă angajată în diverse proiecte.

Regina Elizabeth şi prinţul Philip sunt primul cuplu regal britanic care celebrează 70 de ani de mariaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-19

TAGURI: regina elisabeta, philip, casatorie, nunta de platina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...