2019-01-23 05:57


India: Cei 22 de copii morţi au consumat alimente cu insecticid

 |  14:40
India: Cei 22 de copii morţi au consumat alimente cu insecticid

Un medic indian a afirmat joi că rapoartele postmortem în cazul celor 22 de copii care au murit marţi după ce-au luat masa de prânz la cantina şcolii lor( în estul Indiei) au arătat că fie în alimente, fie în uleiul de gătit, s-ar fi aflat insecticid, relatează Associated Press.

Medicul Amarkant Jha Amar de la Patna Medical College a afirmat că rezultatele analizei chimice a ingredientelor confiscate de la şcoală nu sunt încă definitivate.

Masă gratuită a fost servită marţi copiilor la prânz în satul Gandamal, situat la 80 de kilometri nord de Patna, capitala statului Bihar.

Medicul Amar a afirmat de asemenea că cei 25 de copii şi bucătarul şcolii primesc în continuare tratament medical în spital, însă este puţin probabil ca aceştia să sufere urmări grave după incidentul de marţi.

Un oficial local a afirmat că cei 22 de elevi ar fi putut muri în urma unui act deliberat de otrăvire, informează Xinhua.

Ministrul educaţiei din statul Bihar, Prashant Kumar Shahi, a afirmat pentru media de stat că urme de fosfor organic, o otravă letală, au fost găsite în produsele alimentare servite copiilor.

'Este un caz de otrăvire criminală', a afirmat el.

Shahi a afirmat că ingredientele folosite la gătit provenau de la un magazin condus de soţul directoarei şcolii care face parte dintr-un partid politic rival al guvernului de stat.

Totodată, mii de elevi indieni refuză masă gratuită oferită de stat de teamă că ar putea fi otrăviţi, după moartea a 22 dintre ei în urma unei intoxicaţii alimentare, au afirmat joi responsabili indieni, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-18
Citeste si:
India: Masa de prânz a omorât 20 de elevi de la o şcoală publică

TAGURI: india, copii, morti, insecticid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...