2018-11-15 02:05


Indignare în Italia după ce ministrul Imigraţiei a fost ţinta unui atac cu banane

 |  14:55
Indignare în Italia după ce ministrul Imigraţiei a fost ţinta unui atac cu banane

Politicienii italieni, dar şi mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au criticat atacul rasist la care a fost supus ministrul Imigraţiei Cecile Kyenge, primul membru de culoare al guvernului din istoria ţării. În timpul unui miting organizat vineri, o persoană neidentificată a aruncat către Kyenge mai multe banane, fără a-şi atinge ţinta.

Un spectator neidentificat a aruncat banane în timpul unui discurs al ministrului Imigraţiei, la un miting Partidului Democrat (PD), scrie Mediafax. Kyenge, carea fost în mai multe rânduri ţinta unor insulte rasiste refuză să cadă în capcana provocărilor şi a reacţionat imediat la această agresiune, criticând "o risipire a hranei".

Kyenge, originară din Republica Democrată Congo, s-a confruntat în mai multe rânduri cu manifestări ostile din partea Ligii Nordului, un partid aliat al Poporului Libertăţii al lui Silvio Berlusconi, aflat în prezent în opoziţie. În iulie, Roberto Calderoli, unul dintre liderii acestei formaţiuni,  a comparat-o pe Kyenge cu un urangutan.  

Sâmbătă, pe Twitter, reacţia indigenilor şi declaraţiile de susţinere faţă de ministru s-au multiplicat. "Un alt gest ruşinos şi scandalos. Solidaritate cu ministrul Kyenge. În prezent, să izolăm imbecilii", a scris fostul primar al Romei, Gianni Alemanno.

În urma incidentului, ministrul Mediului Andrea Orlando şi-a exprimat "indignarea profundă faţă de acest act deplorabil", în timp ce ministrul Agriculturii Nunzia De Girolamo a apreciat că Kyenge a "demonstrat că în faţa actelor prosteşti şi violente, cea mai bună armă este adeseori ironia". Numeroase mesaje îi cer lui Kyenge să continue lupta împotriva rasismului.

Anterior atacului cu banane, membrii organizaţiei de extremă dreapta Forza Nuova au depus la miting păpuşi în mărime naturală pline de sânge fals. Aceştia voiau să protesteze în acest fel faţă de campania lui Kyenge care urmăreşte să faciliteze obţinerea naţionalităţii italiene pentru copiii născuţi din părinţi străini pe teritoriul Italiei. Totuşi, mişcarea Forza Nuova a asigurat că nu are nicio legătură cu atacul rasist de vineri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

TAGURI: scandal, rasist, ministru, Imigraţiei, banane, Italia, Cecile, Kyenge, Forza, Nuova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...