2019-02-20 19:41


Întâlnirea Merkel - Putin s-a încheiat fără NICIUN REZULTAT

 |  10:49
Întâlnirea Merkel - Putin s-a încheiat fără NICIUN REZULTAT

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel au discutat despre conflictele din Ucraina şi din Siria, precum şi despre Iran şi despre gazoductul Nord Stream 2, în cadrul convorbirilor avute în apropiere de Berlin, în urma cărora, însă, nu s-a înregistrat niciun progres, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitry Peskov le-a declarat jurnaliştilor că nu s-a ajuns la niciun acord, dar că nici nu a fost acesta scopul întâlnirii.

Cei doi consideră proiectul gazoductului Nord Stream 2 ca fiind pur comercial în pofida criticilor exprimate de Guvernele SUA şi Ucrainei, a precizat Peskov, scrie News.ro.

"Tocmai de aceea sunt necesare măsuri împotriva unor atacuri necompetititve şi ilegale din partea unor terţe ţări, pentru a putea finaliza proiectul", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la puţin timp după ce Vladimir Putin a refenit în Rusia, fară a preciza însă despre ce măsuri ar putea fi vorba.

Peskov a precizat că risul unor sancţiuni ale SUA împotriva companiilor implicate în acest proiescrt nu a fost discutat la întâlnirea de sâmbătă.

În conferinţa de presă susţinută înaintea întâlnirii, Merkel şi Putin au anunţat că vor discuta despre crizele din Siria şi Ucraina, precum şi despre gazoductul Nord Stream 2, relaţiile bilaterale şi acordul nuclear cu Iranul.

Putin a subliniat importanţa Germaniei în relaţiile comerciale cu Rusia: „Germania este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Rusiei în ceea ce priveşte comerţul. În mod deosebit, cooperăm în sectorul energiei. Germania este unul dintre cei mai importanţi importatori de energie şi resurse din Rusia. Consumul de gaze ruseşti creşte constant în Germania”.

Liderul rus a ţinut să sublinieze că gazoductul Nord Stream 2 este strict un proiect economic, după ce Ucraina s-a arătat îngrijorată că ar putea fi izolată economic.

„Vreau să subliniez că Nord Stream 2 este un proiect strict economic. Nu înseamnă că tranzitul de gaz prin Ucraina se va opri. Ştiu care este poziţia cancelarului în această privinţă. Tot ce contează pentru noi este ca acest proiect să fie fezabil din punct de vedere economic”, a afirmat Putin.

Merkel şi-a exprimat susţinerea pentru Ucraina în această privinţă: „Vom vorbi şi despre tranzitul de gaz. Cred că Ucraina ar trebui să continue să facă parte din tranzitul de gaz din Europa şi după ce proiectul Nord Stream 2 este lansat”.

În ceea ce priveşte tensiunile din estul Ucrainei, cancelarul german a declarat: „Sper să putem discuta despre un armistiţiu de lungă durată în Ucraina şi să înfiinţăm o comisie care ar putea contribui la procesul de pace. Germania este pregătită să se implice în această privinţă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-19

TAGURI: angela merkel, vladimir putin, intalnire,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Aug 2018

Hai sa dam mina cu mina , sa luam de la prosti
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Aug 2018

unde e zidul BERLINULUI....ce mult isi doreste MERKEL o Germania COMUNISTA condusa de la MOSCOVA.....HEIL MERKEL....cica este fata lui HITLER...dar nu vrea nimeni sa faca analiza aDN ca are si sange de evreu Cum dracu vine aia evreica ruda cu HITLER????????ha ha ha stupid people....EINS ZWEI POLIZEI....LINKS RECHTS....ZDRASTVUITE TAVARISCI MERKEL...PAJALUSTA.....ha ha ha
LEGILE LOR MASONICE
20 Aug 2018

SA VEDEM CIT LA SUTA DIN FIRMELE PETROLIERE , RESURSE , GAZE SI ALTE AFACERI , AU INPREUNA RUSI LA NOI SUB MASCA NEMTI , AUSTRIECI SI ALTELE ???? O INTILNIRE PE PROCENTE . BINE INTELES CU AJUTORUL TRADATORILOR NOSTRI .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...