2019-02-16 05:29


Inundaţiile din Europa au provocat daune de 12 miliarde de euro

 |  09:25
Inundaţiile din Europa au provocat daune de 12 miliarde de euro

Daunele totale cauzate de inundaţiile (din luna iunie) asupra Europei Centrale şi de Est se ridică la mai mult de 12 miliarde de euro, estimează concernul de reasigurare german Munich Re, conform publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung, citată de portalul economic rus Rbc Daily.

Potrivit companiei germane, numai costurile de asigurări reprezintă 3,5 miliarde de euro din cifra menţionată.

La scară globală, dezastrele naturale în prima jumătate a acestui an au provocat daune economice de circa 35 miliarde de euro, cu 10 miliarde de euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anul acesta, Germania a fost cea mai afectată de inundaţii. 'Pierderile definitive nu au fost calculate încă, dar s-ar putea ca acestea să fie cele mai mari din istoria Germaniei', a apreciat Peter Höppe, şeful Departamentului de analiză a riscurilor în cazul dezastrelor naturale de la Munich Re, într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung.

În acest sens, asiguratorii au făcut apel la autorităţile din zonele cu risc ridicat de inundaţii din Germania să se abţină de la noi proiecte de construcţii în aceste regiuni, iar obiectivele distruse de ape să nu fie reconstruite în genere.

Cu toate acestea, Munich Re nu a avansat o cifră exactă a despăgubirilor pe care ar urma să le achite, indicând data de 6 august pentru prezentarea datelor finale privind pierderile. Omologul său elveţian Swiss Re a anunţat luni suma despăgubirilor pe care urmează să o plătească în legătură cu inundaţiile din iunie, aceasta ridicându-se la 233 milioane de euro, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: inundatii, europa, daune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

SOLUTII eficiente pentru controlarea STRESULUI Acum 7 ore | (0)
Sfaturi si curiozitatiSTARBAG
loading...