2018-11-17 00:28


Irak: Atentat sinucigaş la Kirkuk, soldat cu 38 de morţi

 |  11:16
Irak: Atentat sinucigaş la Kirkuk, soldat cu 38 de morţi

Un atentat sinucigaş contra unei cafenele de la Kirkuk în nordul Irakului s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, potrivit medicului de la morga oraşului, doctorul Shakur Ahmed Ibrahim.

Atentatul, care a făcut de asemenea 25 de răniţi, a fost comis de un kamikaze purtând o centură explozivă la ora 22.30 locală în cartierul Wahd Hozeran, în timp ce locuitorii se aflau în stradă la sfârşitul zilei de post de Ramadan, potrivit unor surse din poliţie şi medicale.

Sute de persoane s-au grăbit să ajungă la morgă în căutarea părinţilor dispăruţi, în timp ce forţele de securitate blocau străzile oraşului, a indicat doctorul Ibrahim, şef la morga principală din Kirkuk, la 240 km nord de Bagdad.

Acest atentat ridică la 260 numărul de persoane ucise în acte de violenţă în Irak de la începutul lunii, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP.

Anterior în aceeaşi zi, nouă persoane, dintre care un general de poliţie, au fost ucise în atacuri vizând în special forţele de securitate, după o serie de violenţe ce au ucis joi 56 de persoane, potrivit unor surse din securitate şi medicale, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

TAGURI: irak, atentat, morti
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...