2019-01-17 13:10


Israelul are Guvern de dreapta: Netanyahu conduce o nouă echipă

 |  21:36
Israelul are Guvern de dreapta: Netanyahu conduce o nouă echipă

Discuțiile pentru formarea unui nou Executiv israelian s-au finalizat cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului limită de 6 mai. Deși se va confrunta cu probleme de o mare gravitate, Guvernul Netanyahu se va bucura doar de o susținere firavă în Parlament.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a reușit să formeze o nouă coaliție de guvernare după aproape două luni de negocieri intense. Liderul Căminului Evreiesc, un partid naționalist și religios din Israel, Naftali Bennett, a confirmat pe contul său de Twitter alcătuirea unui nou Executiv sub conducerea liderului conservator, informează Mediafax. „Acum Israelul are un guvern”, a scris politicianul israelian. Viitorul Guvern va fi prezentat săptămâna viitoare în fața Knesset-ului, legislativul statului Israel. Doar 61 dintre cei 120 de deputați din Knesset vor susține Guvernul: dreapta din Likud, naționaliștii din Căminul Evreiesc, ultraortodocșii din Iudaismul Unit al Torei, Shas și centriștii din Kulanu.

Noul Executiv Netanyahu va avea de a face cu mari provocări, relatează Agerpres. Un viitor acord internațional în domeniul nuclear cu Iranul, refacerea legăturilor cu Statele Unite, ofensiva diplomatică a palestinienilor și amenințările constante la adresa securității statului sunt doar câteva dintre problemele cu care se va confrunta Netanyahu.

Colonizarea

Fragilitatea actualei coaliții ar putea duce la o intensificare a presiunilor privind extinderea coloniilor evreiești, susținută intens de Căminul Evreiesc, dar denunțată de comunitatea internațională și partea palestiniană. Organizația non-guvernamentală de extrema stângă „Peace Now” a anunțat joi că autoritățile israeliene au aprobat construirea a 900 de locuințe pentru coloniștii din Ramat Shlomo, o colonie din Ierusalimul de Est. Acordul ar fi fost convenit înaintea finalizării negocierilor de guvernare conduse de premierul Benjamin Netanyahu. Ierusalimul de Est este revendicat de palestinieni, dar este văzut de evrei ca parte din capitala indivizibilă a statului Israel. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-08

TAGURI: benjamin, netanyahu, israel, likud, caminul, evreiesc, naftali, bennet, ierusalim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
07 Mai 2015

Curiozitate.....DE CE SUNT DISCRIMINATI AFRICANII DIN ETIOPIA CARE VIN IN PALESTINA OCUPATA DE SIONISTI?IN TOATE CARTILE JIDANESTI SCRIE DE "REGELE SOLOMON REGINA SHEBA SI MINELE LOR DE AUR" CARE ERAU DE FAPT AFRICANI DIN ETIOPIA...IN NICIUN CAZ MOLDOVENII LUI NETANIAHU DE LA IASI SI BOTOSANI...ASTIA CARE AU JEFUIT 25DE ANI ROMANIA NETANIAHU E UN PARLIT DE CONTABIL....DACA-L PUI SA SPUNA FORMULA APEI TREBUIE S-O CHEME LA TELEFON PE ELENA CEAUSESCU SA O INTREBE....FA E AIA CU CODOIU?SAU CU POLIMERII...POLIPERII...POLIPRUNII CONTABIL CIORDITOR.....SI CRIMINAL NOTORIU...MARE GRESEAA CA L-AU MAI VOTAT SE SPUNE CA DZEU CAND VREA SA TE DISTRUGA MAI INTAI TE TAMPESTE....SI TE FACE SA CREZI CA ESTI CEL MAI TARE DIN PARCARE....IAR PARCAREA GOALA
Random imageUltimele stiri

loading...